Autonieuws

Uitgelekt: Hummer H3T alias pickup

Hummer presenteert volgende maand de H3T. Het is de allereerste echte pickup van Hummer en moet de concurrentie aangaan met onder meer de Chevrolet Avalanche en in mindere mate ook met auto´s als de Toyota HiLux, Nissan Navara en Mitsubishi L200.

Al enkele jaren levert Hummer de H2 SUT. Deze versie op basis van de H2 heeft een open in plaats van een gesloten bagageruimte en houdt daarmee het midden tussen een SUV en een pickup. Tot dusverre ontbrak het aan een echte pickup, maar met de presentatie van de H3T komt daar verandering in. Met zijn langere wielbasis biedt de H3T veel meer ruimte dan de gewone H3 en dat is vooral ten goede gekomen aan de laadruimte. Daar zijn ook tal van opbergvakken (voor bijvoorbeeld gereedschap) gecreëerd.

Twee benzinemotoren?
Onder de motorkap van het model op de foto´s (de H3T Alpha) treffen we een 295 pk sterke 5.3 liter V8 aan. Het is echter zeer aannemelijk dat de 3.7 liter vijfcilinder met 244 pk ook leverbaar zal worden in dit model. Tegen het einde van dit jaar wordt de H3T in Europa verwacht.

Gerelateerde artikelen

Hummer met drie concepts op SEMA Motor Show

Autonieuws
Hummer met drie concepts op SEMA Motor Show
> Artikel lezen

Twee ijzersterke HUMMER H3´s op SEMA

Autonieuws
Twee ijzersterke HUMMER H3´s op SEMA
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.