Autonieuws

Ford Focus Sedan

Vernieuwde Ford Focus Sedan onthuld

Na de drie- en vijfdeurs hatchback en de Wagon presenteert Ford nu ook de vernieuwde Focus Sedan. De vierdeurs sedan zal vanaf maart het gamma komen versterken. Ford levert het model in drie uitvoeringen en met een breed scala aan motoren en opties.

Vernieuwde Ford Focus Sedan onthuld
In het najaar van 2007 presenteerde Ford de gefacelifte versies van de drie- en vijfdeurs Focus. Niet veel later volgden ook de Focus Wagon en de Focus ST. Vanaf maart voegt Ford de vernieuwde Sedan toe aan het gamma. Bovendien zal in april de Coupé-Cabriolet volgen en presenteert Ford in 2009 de supersnelle Focus RS. Kortom, een zeer breed gamma dat een divers publiek aan zal spreken. Ford verwacht dan ook veel van de vernieuwde Focus en het is bovendien het model waarop de fabrikant in Europa steunt.

Kinetic Design
Terug naar de vernieuwde Sedan zoals Ford die in Brussel heeft onthuld. Het model heeft net als zijn andere familieleden een Kinetic Design sausje overgoten gekregen. Hij heeft volle en gespierde oppervlakken, dynamische lijnen en de kenmerkende grille in trapeziumvorm. Het model is daardoor weer helemaal bij de tijd en deelt zelfs kenmerken met de grotere Mondeo.

Kwaliteitsverbetering
In het interieur van de nieuwe Focus lag de nadruk op het verbeteren van de kwaliteit van de materialen en het verhogen van het comfort. We zien onder meer een nieuwe instrumentenbehuizing, vernieuwde middenconsole en diverse nieuwe knopjes en schakelaas. Ook op het gebied van uitrusting en opties is er een flinke vooruitgang geboekt. Wat te denken van een 230-volt stopcontact waarop bijvoorbeeld een laptop of printer kan worden aangesloten. Bovendien start de motor in diverse uitvoeringen met een druk op de Ford Power-knop, is het mogelijk een iPod of MP3-speler aan te sluiten en een Bluetooth-verbinding voor de mobiele telefoon. Qua uitvoeringen levert Ford de Focus als Trend, Ghia en Titanium. Op de Ghia en Titanium zijn zogenaamd X-packs leverbaar.

Stiller
Het al veelgeprezen onderstel van de Focus werd slechts in detail gewijzigd. Wel werd er veel aandacht aan besteed om het geluidsniveau in het interieur te verlagen. Vooral de dieselmodellen zijn voortaan een stuk stiller.

Uitvoeringen
Ford levert de Focus Sedan - net als de andere modellen - als Trend, Titanium en Ghia. Klanten kunnen hun auto´s verder uitbreiden en aan hun wensen aanpassen met optionele ´X´-packs voor de Ghia- en Titanium-modellen. Vanaf maart staat het vernieuwde model bij de dealers.
Redactie
Door Redactie

Gratis exclusieve verhalen ontvangen?

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en we sturen je regelmatig exclusieve verhalen die niet op de site staan. Bovendien mis je nooit meer een leuk of uniek nieuwtje.

Vernieuwde Ford Focus Sedan onthuld
Vernieuwde Ford Focus Sedan onthuld

Zoeken

Merk- & modeldossiers