Autonieuws

Mercedes C 200 CDI FE: zuiniger & schoner

Mercedes levert vanaf deze zomer de zuinige C 200 CDI FE. Het model is dankzij diverse aanpassingen zuiniger met diesel en bovendien schoner voor het milieu.

Het is een steeds verder opkomende trend om bestaande modellen te voorzien van technieken die het model zuiniger en schoner te maken. Kijk bijvoorbeeld naar de EfficientDynamics-maatregelen van BMW, de TDIe-modellen van Audi en de BlueMotion-modellen van Volkswagen. Mercedes presenteert in dit geval de C 200 CDI FE (Fuel Efficicient). Het model is gebaseerd op de C 200 CDI, maar dan voorzien van diverse aanpassingen.

5,1 l/100 km
Tot deze aanpassingen behoren het verlagen van de carrosserie met 15 mm, aerodynamische verfijningen aan onder meer de grille en bumper, banden met een verlaagde rolweerstand en een geoptimaliseerde motor. Hiermee verbruikt deze uitvoering slechts 5,1 liter per 100 km. Ook de CO2-uitstoot van 135 gram per kilometer is laag in dit marktsegment. De motor in de nieuwe C 200 CDI levert een vermogen van 136 pk en heeft een koppel van 270 Nm. Dat is nog altijd goed voor prima prestaties.

De voordelen
Als consument - en vooral als zakelijke rijder - hebben dit soort auto´s tal van financiële voordelen. Behalve dat dit soort auto’s zuinig omspringen met brandstof hebben ze ook als voordeel dat er een belastingkorting op de BPM op geldt. En dat scheelt weer in de aanschaf.

Gerelateerde artikelen

Snelle facelift Mercedes C-klasse lijkt vooral technisch te zijn

Spyshots
> Artikel lezen

Nieuwe dieselhybrides van Mercedes C- en E-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Nu al facelift voor Mercedes C-klasse?!

Spyshots
Nu al facelift voor Mercedes C-klasse?!
> Artikel lezen

Facelift voor Mercedes-Benz C-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Krankzinnig: Brabus Rocket 900 Coupé

Tuning & styling
Krankzinnig: Brabus Rocket 900 Coupé
> Artikel lezen

Mercedes-AMG C 63-modellen bijgepunt

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.