Autonieuws

Cadillac CTS Coupe Concept: CTS-coupé

Cadillac onthulde in Detroit een coupé-variant van de CTS. Het betreft op dit moment nog een conceptcar, maar de kans is groot dat Cadillac de auto zal doorontwikkelen tot een productiemodel. De styling van de CTS Coupé Concept is opvallend, vooral door de relatief korte achterzijde.

Er is geen marktonderzoek gedaan en er zijn ook geen customer-clinics georganiseerd, deze CTS Coupé Concept is puur van de hand van de Cadillac-designers. Ze hadden daarbij de vrije hand om een conceptcar te creëren die binnen de CTS-serie past, maar de uitstraling van een coupé heeft. Het resultaat is deze conceptcar die de Amerikanen in Detroit onthulden.

Op basis van de CTS Sedan
De basis van het model wordt uiteraard gevormd door de CTS Sedan. De conceptcar heeft dan ook dezelfde wielbasis, maar is over de gehele lengte ruim 10 cm korter. Gelijkenissen met de productieauto zijn er nauwelijks. Slechts de koplampen, de zijschermen en de grille komen overeen met die van de CTS. Verder heeft het designteam alle onderdelen opnieuw ontworpen en met de hand vervaardigd. Blikvangers zijn de 20 inch wielen voor en 21 inch wielen achter en de deurgrepen die net als bij de XLR in de carrosserie zijn verzonken.

Productiemodel vrijwel zeker
De CTS Coupé Concept is zo ontwikkeld dat er diverse motoren in passen. Onder meer de 3.6 liter V6 benzinemotor met een vermogen van 304 pk en ook de - nog in ontwikkeling zijnde - 2.9 liter dieselmotor met 250 pk en 550 Nm past erin. Reden genoeg om aan te nemen dat de auto ook daadwerkelijk het productiestadium zal gaan halen.

Gerelateerde artikelen

Cadillac maakt prijzen nieuwe CTS bekend

Autonieuws
Cadillac maakt prijzen nieuwe CTS bekend
> Artikel lezen

Hennessey Cadillac CTS-V doet 386 km/h

Tuning & styling
Hennessey Cadillac CTS-V doet 386 km/h
> Artikel lezen

Cadillac CTS-V kleineert E 63 AMG & co

Autonieuws
Cadillac CTV-S kleineert E 63 AMG en consorten
> Artikel lezen

World Car Award finalisten bekendgemaakt

Autonieuws
World Car Award finalisten bekendgemaakt
> Artikel lezen

Cadillac CTS-V wordt onvervalste supersedan

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.