Autonieuws

Mitsubishi Lancer Ralliart

Mitsubishi Lancer Ralliart: 240 pk

In Detroit onthulde Mitsubishi de Lancer Ralliart. Het model wordt gepositioneerd tussen de gewone Lancer en de Lancer Evolution. Het model biedt absoluut een sportief karakter, maar is minder extreem dan de Evolution en hierdoor voor menigeen beter bereikbaar.

Mitsubishi Lancer Ralliart: 240 pk
Mitsubishi positioneert de nieuwe Lancer duidelijk als een sportief model. De toevoeging (Lancer) Sport Sedan komt dan ook niet zomaar uit de lucht vallen. Om deze ambitie extra te onderstrepen is er sinds jaar en dag de Lancer Evolution, waarmee de Japanners ook de in rallysport zeer actief zijn. Mitsubishi vult het gat tussen de Lancer en Lancer Evolution nu op met de Lancer Ralliart.

Agressiever
De Lancer Ralliart onderscheidt zich ten opzichte van de gewone Lancer door de agressieve gestylede voorbumper, de dubbele uitlaateindstukken en de luchtinlaat in de motorkap. Het is allemaal net iets minder dik dan bij de Evo, maar wel sportiever dan bij het gewone model.

Functioneel
Het interieurdesign richt zich vooral op functionaliteit en voertuigcontrole en beschikt om die reden bijvoorbeeld over een handsfree telefooninstallatie en schakelpeddels op de stuurkolom. De optielijst biedt onder andere keuze uit Recaro sportstoelen, een 650 watt Rockford Fosgate audiosysteem met negen speakers en een 30 GB harddisk navigatiesysteem.

240 pk
Onder de motorkap ligt een 2.0 liter DOHC MIVEC turbomotor met een vermogen van 240 pk. Het blok is gekoppeld aan Mitsubishi’s Twin Clutch-SST versnellingsbak. Dit betekent bliksemsnel en zijdezacht schakelen – handmatig met stuurpeddels of met een van de volledig automatische schakelprogramma’s. De permanente vierwielaandrijving van de Lancer Ralliart beschikt over Mitsubishi’s Active Center Differential (ACD). Dit bestaat uit een elektronisch gecontroleerd, van meervoudige koppelingsplaten voorzien centraal differentieel dat het koppel verdeelt over de voor- en achterwielen, afhankelijk van de rijcondities. Dit levert de beste balans op tussen stuurrespons en tractie, op zowel asfalt, gravel als sneeuw.

Sportback op komst
Later dit jaar zal de Lancer Ralliart het gamma komen versterken. Bovendien presenteert Mitsubishi in september ook een hatchback (Sportback) op basis van de Lancer. Dat model staat eind dit jaar bij de dealers en zal ook met deze 240 pk sterke motor leverbaar worden.
Redactie
Door Redactie

Mis geen belangrijk Mitsubishi-nieuws meer

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en mis geen enkel nieuws meer van jouw favoriete merk.

Mitsubishi Lancer Ralliart: 240 pk
Mitsubishi Lancer Ralliart: 240 pk
Mitsubishi Lancer Ralliart: 240 pk
Mitsubishi Lancer Ralliart: 240 pk

Zoeken

Merk- & modeldossiers