Autonieuws

Verlengde Jaguar XJ

Jaguar presenteert de verlengde XJ. Deze lange Jaguar XJ heeft niet alleen meer ruimte voor de achterpassagiers maar ook veel nieuwe opties en een ruime keuze uit multimedia paketten.

De Jaguar XJ Long Wheelbase is met 12,5 centimer verlengd. Deze ruimte komt geheel ten goede aan de achterpassagiers. Achterin is absoluut geen straf. Je kunt kiezen voor vier verschillende configuraties van de achterbank en je hebt de beschikking over de nodige comfort verhogende zaken zoals elektrische verstelbare voetsteunen, elektrische verstelbare stoelen, stoelverwarming en een middenconsole met opbergruimte.

Werken en relaxen
Het is toch vaak een directeur die achterin de Jaguar XJ LWB plaats zal nemen. Er zal dus ruimte moeten zijn om te werken. Uitklapbare vliegtuigtafeltjes, die plaats bieden aan een laptop, maken dat mogelijk. Bovendien is er de nodige multimedia aanwezig in de XJ. Te denken valt hierbij aan 6.5 inch TFT-schermpjes met daarop onder andere een MP3- en DVD-speler. Voor de communicatie is er een telefoon en om de temperatuur in te stellen kun je achterin gebruik maken van spraakherkenning.

Snelle limousine
Ondanks de verlenging en alle luxe aan boord is de XJ LWB geen zware auto. Hij is voor het grootste deel opgetrokken uit aluminium wat behoorlijk gewichtsbesparend is. Daardoor is de XJ LWB een snelle limousine die je bij het stoplicht behoorlijk het nakijken kan geven. Met deze keuze uit een 3.5 V8 (262 pk) en een 4.2 V8 (400 pk) is de sprint naar 100 km/h snel afgelegd. De 3.5 doet het in 7.3 seconden, de 4.0 doet het nog wat sneller en zit in 6.3 seconden op 100 km/h. Dit maakt de XJ LWB nog niet tot een sportauto maar je hoeft je absoluut niet te schamen.

De nieuwe XJ LWB zal vanaf de winter van 2004 in productie gaan.

Gerelateerde artikelen

Luxe sleetocht in de gefacelifte Jaguar XJ

Spyshots
Jaguar XJ facelift
> Artikel lezen

Graag op Nürburgring-les, maar bloedhekel aan BMW. Bestel een Jag-ringtaxi.

Autonieuws
> Artikel lezen

Jaguar XJ575: bloedsnelle XJ dankzij blok van F-Type SVR

Autonieuws
Jaguar XJ575: dikke XJ met blok van F-Type SVR
> Artikel lezen

Ook Jaguar XJR als 'emergency vehicle' bij recordpoging

Autonieuws
Ook Jaguar XJR als 'emergency vehicle' bij recordpoging
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.