Autonieuws

Volkswagen Passat CC

Volkswagen Passat CC: vierdeurs coupé

Volkswagen presenteert de Passat CC; een vierdeurs coupé met een luxueuze uitstraling. De Passat CC zal vanaf de zomer leverbaar zijn met de keuze uit diverse benzine- en dieselmotoren. Tevens presenteert Volkswagen een aantal innovatieve veiligheidssystemen op dit model.

Volkswagen Passat CC: vierdeurs coupé
Met het vierdeurs coupé-concept positioneert men de nieuwe Volkswagen tussen de sportieve coupes en luxe limousines. Wat direct in het oog springt is het silhouet van de Passat CC. De portieren hebben geen raamstijlen om de sportiviteit van de Passat CC te onderstrepen en de lijnvoering van de kofferbak gaat als een pennenstreek in de achterruit over. De gespierde schouderlijn, de nadrukkelijk gevormde dorpels en de standaard 17-inch lichtmetalenvelgen zorgen voor een krachtige uitstraling. Het grote elektrisch bedienbare panoramadak (75cm x 112cm) is speciaal voor de Passat CC ontwikkeld. Het panoramadak is bovendien tot 30 mm in hoogte verstelbaar. De vierdeurs coupé is 4.796 mm lang en 1.856 mm breed, dat is respectievelijk 31 mm en 36 mm meer dan de Passat Sedan. De hoogte van de Passat CC is 1.420 mm en benadrukt zijn sportieve karakter (50 mm minder dan de Passat Limousine). Mede door zijn lage daklijn en strak vormgegeven carrosserie is de Cw-waarde slechts 0.29.

Innovaties
Met de komst van de Passat CC introduceert Volkswagen Lane Assist. Dit systeem stuurt de auto automatisch op zijn rijstrook terug wanneer zonder richting aan te geven van baan wordt gewisseld. Dit voorkomt dat de bestuurder ongemerkt van zijn rijbaan afwijkt. Het innovatieve Dynamic Drive Control (DDC) combineert de sportiviteit van een coupé en het comfort van een toplimousine door middel van variabele onderstelafstemming. DDC regelt niet alleen de demperkarakteristiek, maar ook de afstemming van de stuurbekrachtiging. DDC biedt keus uit de programma’s Normaal, Sport en Comfort. In de stand Normaal verbetert Dynamic Drive Control permanent het comfort en de dynamiek van de Passat CC. Optioneel is de vierdeurs coupé te voorzien van de parkeerhulp Park Assist. Hiermee parkeert de Passat CC zichzelf met een druk op de knop automatisch in een parkeervak. De automatische afstandsregelaar ACC (optie) laat de Passat CC automatisch remmen en accelereren binnen het door de bestuurder ingestelde snelheidsbereik. Dankzij Front Assist (optie) kan het systeem zelfs kop-staartbotsingen voorkomen. Front Assist berekent de afstand tot de voorligger met een radarsensor en kan de remmen indien nodig preventief ‘klaarzetten’, waardoor de remweg aanzienlijk korter wordt.

Moderne motoren
Volkswagen levert de Passat CC met enkel direct ingespoten motoren. Het topmodel, de Passat CC met de nieuwe 3.6 V6 FSI (300 pk), haalt een topsnelheid van 250 km/h (elektronisch begrensd) en accelereert in 5,6 seconden van 0 naar 100 km/h. 4MOTION en een automatische DSG-versnellingsbak zijn op deze uitvoering standaard. Direct bij zijn marktintroductie is de Passat CC leverbaar met de nieuwe common-rail dieselmotor 2.0 TDI met 140 pk of 170 pk. Deze diesels verbruiken gemiddeld respectievelijk 5,8 en 6,0 liter op 100 km en voldoen aan de Euro5-emissienorm, die vanaf 2009 van kracht is. Verder is er keus uit de direct ingespoten turbo benzinemotoren 1.8 TSI (160 pk) en 2.0 TSI (200 pk). Deze motoren zijn optioneel uit te rusten met de automatische DSG-transmissie met dubbele koppeling. Op de 1.8 TSI heeft deze in plaats van zes maar liefst zeven versnellingen.

Tweede kwartaal 2008
De Passat CC zal in de Volkswagen-fabriek in het Noord-Duitse Emden worden gebouwd. In het tweede kwartaal van 2008 komt de Passat CC op de markt.
Redactie
Door Redactie

Mis geen belangrijk autonieuws meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en wij zorgen ervoor dat je altijd weet wat er speelt. Zo mis je geen belangrijk autonieuws meer.

Volkswagen Passat CC: vierdeurs coupé
Volkswagen Passat CC: vierdeurs coupé
Volkswagen Passat CC: vierdeurs coupé
Volkswagen Passat CC: vierdeurs coupé

Zoeken

Merk- & modeldossiers