Autonieuws

Nieuwe Jeep Grand Cherokee

Een nieuw uiterlijk, nieuw interieur en nieuwe technieken, dat is wat de nieuwe Jeep Grand Cherokee kenmerkt. Hij werd gepresenteerd op de New York Auto Show.

Bij de ontwikkeling van nieuwe SUV´s wordt steeds meer het accent verschoven van het terrein naar het asfalt. Een SUV moet zich in het terrein kunnen redden maar nog beter presteren op verharde wegen. Bij de ontwikkeling van de Jeep Grand Cherokee was dat niet het geval. Deze al oeroude Jeep wordt veel geprezen doordat hij zo goed is in het terrein en dat wilde Jeep behouden.

Niet alleen een nieuwe uiterlijk
Behalve het vernieuwde uiterlijk dat het meest duidelijk herkenbaar is aan koplampen, bumpers, achterlichten en wat details is de Jeep Grand Cherokee leverbaar met drie nieuwe full-time vierwielaandrijvingssystemen. De systemen onderscheiden zich onder andere door hun reactie en gedrag in het terrein. Zo kun je kiezen voor een systeem met simpele vierwielaandrijving maar ook voor een geavanceerder type met een elektronisch geregelde differentieel of tractieregeling.

Voor de aandrijving zijn drie motoren leverbaar. Het gaat hier om de bestaande 4.7 liter V8, een nieuwe 3.7 liter V6 en een nieuwe 5.7 liter V8. De motoren zijn te koppelen aan een vijftraps automatisch transmissie.

Rondom is gebruik gemaakt van onafhankelijke wielophanging en vering waardoor de nieuwe Grand Cherokee strakker moet sturen en bovendien veel preciezer te sturen is. Dit is belangrijk als je door het terrein rijdt en je je behendigheid op de proef stelt.

De nieuw Jeep Grand Cherokee zal in het eerste kwartaal van 2005 in productie worden genomen. Voor de Europese markt zal de productie worden uitgevoerd bij Magna Steyr in het Oostenrijkse Graz, u weet wel waar de BMW X3 en de Saab 9-3 Cabrio ook worden gebouwd.

Gerelateerde artikelen

Teller van deze Jeep loopt tot 320 km/h, zonder overdrijven

Autonieuws
> Artikel lezen

Jeep Grand Cherokee SRT heeft rode waas voor de ogen

Autonieuws
Jeep Grand Cherokee SRT heeft rode waas voor de ogen
> Artikel lezen

Ook Jeep Grand Cherokee SRT onder het mes

Autonieuws
Ook Jeep Grand Cherokee SRT onder het mes
> Artikel lezen

Jeep Grand Cherokee krijgt prijskaart

Autonieuws
Jeep Grand Cherokee krijgt prijskaart
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.