Autonieuws

Saturn Vue hybride: voorproefje Antara hybride?

In de Verenigide Staten heeft Saturn de Vue Green Line Hybrid gepresenteerd. De Vue is het tweelingbroertje van de Opel Antara en geeft aan dat deze auto uitermate geschikt is voor hybride-aandrijving. Is het hiermee ook een voorbode van een Opel Antara Hybride?

De Saturn Vue, Opel Antara en Chevrolet Captiva delen allemaal dezelfde basis. Sterker nog, de modellen (vooral de Antara en Vue) lijkt als twee druppels water op elkaar. Onderhuids zijn de overeenkomsten nog veel groter, de verschillen zijn feitelijk gezien minimaal. Het feit dat Saturn in de Verenigde Staten een hybrideversie van de Vue heeft gepresenteerd betekent dus ook dat deze techniek gemakkelijk valt door te vertalen op de Antara en Captiva.

V6 benzinemotor
Onder de motorkap van de Vue Green Line 2 Mode Hybrid, zoals de auto voluit heet, ligt een 3.6 liter V6 benzinemotor met directe injectie. De motor weet in combinatie met de twee elektromotoren ervoor te zorgen dat de SUV in slechts 7,3 seconden vanuit stilstand naar 100 km/h sprint. Saturn heeft daarmee de wens van de consument in vervulling laten gaan. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat de gemiddelde SUV-koper graag minder brandstofverbruik wenst, maar geen concessies wenst te doen aan prestaties en gebruiksgemak.

Aangepast onderstel
Het toegenomen gewicht dat de hybrideaandrijving met zich mee brengt heeft ook invloed gehad op het onderstel. Dat is speciaal voor de Vue Hybrid opnieuw afgesteld en passend gemaakt aan de ‘sportieve’ prestaties. De auto is bovendien herkenbaar aan de diverse badges en in het interieur zien we een monitor waarop de ´energiestromen´ te zien zijn.

Voorbode?
Zoals gezegd zou deze Saturn Vue zomaar een voorbode kunnen zijn van een Opel Antara Hybride. Of die er ook daadwerkelijk komt blijft uiteraard afwachten.

Gerelateerde artikelen

Geïntegreerde fietsendrager op Opel Antara

Autonieuws
Geïntegreerde fietsendrager op Opel Antara
> Artikel lezen

Opel Antara met Irmscher-look

Tuning & styling
Opel Antara met Irmscher-look
> Artikel lezen

Gefacelifte Opel Antara grijpt tweede kans

Autonieuws
Gefacelifte Opel Antara grijpt tweede kans
> Artikel lezen

Laten de prijzen de Opel Antara opnieuw floppen?

Autonieuws
Laten de prijzen de Opel Antara opnieuw floppen?
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.