Autonieuws

Citroën C8: Facelift en nieuwe dieselmotor

Citroën heeft een aantal wijzigingen doorgevoerd aan de C8. De grote MPV van Citroën heeft een licht gewijzigd in- en exterieur gekregen en is voortaan leverbaar met een nieuwe en krachtige dieselmotor.

Om de overeenkomsten met de andere modellen te versterken zijn de chevrons op de voor- en achterkant van de C8 duidelijker aanwezig. Verder hebben de voorbumper en grille een restyling ondergaan en zijn twee kleuren toegevoegd aan de optielijst. Hierbij gaat het om de kleuren Icare (bekend van de Citroën C4 Picasso) en Gris Rossini. Gris Fer is niet langer leverbaar.

Interieur
Het interieur is ook op een aantal punten aangepast. De deurpanelen, het tapijt en de bovenzijde van het dashboard zijn met andere materialen afgewerkt. Er zijn ook enkele uitrustingswijzigingen, zoals nieuw 16” lichtmetaal “Isphahan” en parkeersensoren vóór op de Ligne Ambiance Luxe en Exclusive versies.

Nieuwe dieselmotor
Vanaf heden is de Citroën C8 bovendien leverbaar met de 173 pk sterke 2.2 HDiF motor in combinatie met een handgeschakelde zesversnellingsbak. De motor verbruikt gemiddeld slechts 7,2 liter per 100 kilometer tegen een CO2-uitstoot van 191 g/km en is standaard voorzien van een roetfilter (FAP). De motor, al bekend van de Citroën C5 en C6, wordt geleverd in combinatie met de complete Exclusive uitvoering met standaard onder meer NaviDrive RT3 met 30 GB harddisk, parkeersensoren voor en achter en Xenonverlichting. De Citroën C8 is leverbaar vanaf € 33.975,- voor de 2.0 16V Ligne Prestige. De nieuwe 2.2 HDiF Exclusive zal € 51.825,- gaan kosten.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Citroën Berlingo leeft op grotere voet

Autonieuws
> Artikel lezen

Citroën: 'Geprijsde C4 Cactus vervangt ook C4'

Autonieuws
> Artikel lezen

Wegdromen bij de 1.360 pk sterke DS X E-tense

Autonieuws
> Artikel lezen

Citroen C4 Aircross mogelijk te koop bij AliExpress

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.