Autonieuws

Toyota A-BAT concept: moderne hybride pickup

Toyota presenteert de pickup van de toekomst in de vorm van de A-BAT concept. Met deze conceptcar laat Toyota zien dat een moderne pickup zeer multifunctioneel kan zijn en zowel in de stad als op het platteland zijn diensten kan bewijzen. Opvallend is de hybride-aandrijving die zorgt voor een relatief schoon karakter.

Op de NAIAS in Detroit presenteert Toyota de conceptcar A-BAT. De grote pickup is een bekende verschijning in het Amerikaanse landschap en Toyota probeert het model een moderner karakter te geven. De A-BAT is volgens de fabrikant geschikt voor het gebruik op het platteland en in de stad. Het design is modern en de pickup oogt robuust. Met zijn 19 inch lichtmetalen velgen, stoer vormgegeven koplampunits en kleine zijruiten oogt de auto eveneens dynamisch.

Moderne pickup
Met deze conceptcar speelt Toyota in op de behoeften van moderne ´plattelandsbewoners´ in de Verenigde Staten. Zo biedt de laadruimte de mogelijkheid om grote voorwerpen te transporteren. Wie meer ruimte nodig heeft kan de achterstoelen in de auto plat klappen, de achterzijde deels openen en hiermee de laadvloer vergroten. Wie de stad in gaat kan zijn waardevolle spullen veilig opbergen in de zijkanten van de laadruimte. In de vrije tijd kan er bijvoorbeeld ook een mountainbike, jet-ski of sneeuwscooter worden meegenomen. Dankzij een stopcontact kan gereedschap, een laptop of een digitale camera worden opgeladen.

Interieur
Het interieur is net als de buitenzijde van de A-BAT modern vormgegeven. Toyota heeft zich naar eigen zeggen laten inspireren door het design van hedendaagse mountainbikes. Er is veel gebruik gemaakt van moderne stoffen voor de bekleding van de stoelen en deurpanelen en carbon en aluminium voor het dashboard. Het interieur biedt comfortabel plaats aan vier inzittenden die elk hun eigen stoel hebben. Over het dashboard loopt een strip met zonnepanelen. Deze maken het mogelijk om het uitneembare navigatiesysteem op te laden en bovendien de accu´s bij te laden. De A-BAT beschikt immers ook over een hybrideaandrijving waarbij extra laadcapaciteit nooit kwaad kan. Verder treffen we in de auto een uitneembare zaklamp aan, is er een uitgebreid audiosysteem met harddisk gemonteerd en kan er zelfs op internet worden gesurft.

Debuut in Detroit
De Toyota A-BAT is een conceptcar, maar geeft wel aan dat Toyota serieus nadenkt over een moderne pickup. De auto debuteert op de NAIAS in Detroit en wie weet komt er ooit een productiemodel van.

Gerelateerde artikelen

Toyota ook niet langer de grootste qua marktwaarde

Autonieuws
Toyota ook niet langer de grootste qua marktwaarde
> Artikel lezen

Toyota verrast en verbaast met nieuwe RAV4

Autonieuws
> Artikel lezen

Eerste blik op nieuwe Toyota Auris Touring Sports

Spyshots
> Artikel lezen

Genève showdecor van nieuwe Toyota Auris

Autonieuws
Genève showdecor van nieuwe Toyota Auris
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.