Autonieuws

Mercedes SLK

Vernieuwde Mercedes SLK: meer dynamiek

Mercedes presenteert de vernieuwde SLK. De compacte Roadster van Mercedes werd op 650 punten aangepast. Het meest opvallend aan de nieuwe SLK is het gewijzigde front, het licht gewijzigde interieur en een krachtiger motorengamma. Tevens werd de sportiviteit naar een hoger plan getild.

Vernieuwde Mercedes SLK: meer dynamiek

De Mercedes SLK debuteerde in 1996. Het was de eerste cabriolet voorzien van een stalen inklapbare hardtop. En daarmee wist Mercedes veel succes te boeken. Van de eerste generatie verkocht de fabrikant uit Stuttgart maar liefst 310.000 exemplaren. In 2004 kwam de huidige - tweede generatie - op de markt. Tot het einde van 2007 werden er maar liefst 185.000 exemplaren van verkocht. Om die verkoopcijfers op een hoog peil te houden heeft Mercedes het model een update gegeven en maar liefst 650 onderdelen werden vernieuwd.

Vernieuwd front
Optisch springt het nieuwe front direct in het oog. De voorbumper kreeg een sportievere vorm waarbij de voorspoiler uiteraard verwijst naar de neus van de Mercedes McLaren F1-bolide. Tevens werd ook het gebied rond de Mercedes-ster opnieuw vormgegeven en kregen de koplampen en licht gewijzigde vorm. Aan de achterzijde zien we achterlichtunits met een donkerder kleur en aangepaste uitlaatpijpen. Een mooi designdetail zijn de richtingaanwijzers in de buitenspiegels. Deze zien we ook terug op de GLK en zullen we ongetwijfeld in de toekomst meer gaan zien.

Interieur
Het interieur lijkt nagenoeg gelijk, maar ook hier zijn vele details gewijzigd. Het nieuwe driespaaks stuurwiel, de gewijzigde knopjes en ook het instrumentarium werden aangepast. Verder levert Mercedes voortaan lederen bekleding in ´Gullwing red´ en ´Natural beige´ en is er houtinleg in ´Pale Burr walnut´ en ´Black ash grain´ leverbaar. Qua uitrusting wordt de SLK geleverd met het nieuwe NTG 2.5 audiosysteem. Standaard is elke SLK bovendien uitgerust met een Bluetooth-carkit en een media interface waardoor een iPod of andere mediaplayer kan worden gekoppeld. Het optionele Harmann Kardon audiosysteem zorgt voor een heerlijke geluidsweergave.

Krachtiger en zuiniger motorengamma
Het motorengamma bestaat ongewijzigd uit de SLK 200 Kompressor, de SLK 280, de SLK 350 en de SLK 55 AMG. Mercedes heeft - met uitzondering van de AMG-versie - alle motoren krachtiger en zuiniger weten te maken. Zo ontwikkelt de viercilinder motor in de SLK 200 Kompressor voortaan een vermogen van 184 pk en een koppel van 250 Nm (+21 pk en 10 Nm). Het verbruik werd met 1.0 l/100 km gereduceerd tot 7.7 l/100 km. De SLK 350 krijgt er 33 pk en 10 Nm bij waardoor de V6 een vermogen van 305 pk en een koppel van 360 Nm op de achterwielen overbrengt. Ondanks het fors toegenomen vermogen verbruikt de motor 1.1 l/100 km minder en neemt de V6 genoegen met 9,5 l/100 km. Wanneer de 7G-tronic automaat wordt gemonteerd is het verbruik zelfs 9,2 l/100 km. De SLK 55 AMG blijft met 360 pk en 510 Nm ongewijzigd. Voor een stukje extra sportiviteit werd de besturing aangepast en moet de SLK voortaan een directer stuurgedrag hebben.

Zomer 2008 leverbaar
Vanaf de vroege zomer van 2008 staat de vernieuwde SLK bij de dealers. Het cabrioseizoen kan voor Mercedes-liefhebbers mooi beginnen!

Redactie
Door Redactie
Vernieuwde Mercedes SLK: meer dynamiek
Vernieuwde Mercedes SLK: meer dynamiek
Vernieuwde Mercedes SLK: meer dynamiek
Vernieuwde Mercedes SLK: meer dynamiek
Vernieuwde Mercedes SLK: meer dynamiek
Vernieuwde Mercedes SLK: meer dynamiek
Vernieuwde Mercedes SLK: meer dynamiek

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties

Zoeken

Merk- & modeldossiers