Autonieuws

Corvette ZR1: 620 Amerikaanse pk´s

Chevrolet presenteert de snelste en krachtigste Corvette ooit; de ZR1. Onder de motorkap ligt een nieuwe V8 met een vermogen van 620 pk. Passend bij het indrukwekkende potentieel van de auto heeft de ZR1 diverse carbon elementen, vele ZR1-logo´s en opvallende lichtmetalen wielen.

Al lange tijd gaan er geruchten over de komst van een Corvette die zelfs de concurrentie versteld doet staan. Met de komst van de vernieuwde Dodge Viper (600 pk) was het aan Corvette om dit potentieel te overbruggen. En dat is gelukt. De Corvette ZR1 zal tegen de zomer van 2008 bij de dealers staan en weet niet minder dan 620 pk op de achterwielen over te brengen. Dat is ruim 100 pk meer dan de Corvette Z06. Uiteraard is de auto voorzien van een even indrukwekkend uiterlijk als zijn prestaties doen vermoeden. Er is intensief gebruik gemaakt van carbon om het gewicht van de auto te beperken. Zo zijn onder meer het dak, de motorkap en de wielkasten gemaakt van dit lichte, maar supersterke materiaal. Ook een aangepaste spoiler, diverse speciale luchtinlaten en een gewijzigde voorspoiler maken de ZR1 tot een onderscheidend model. In het interieur maken diverse ZR1-logo´s het plaatje compleet.

Doorzichtige motorkap
Waar bijvoorbeeld Ferrari een blik op de motor gunt dankzij een glazen motorkap, biedt Corvette een blik op de supercharger. Om dit te realiseren is er doorzichtig polycarbonaat in de motorkap gemonteerd. Wordt de motorkap geopend dan krijgen we een indruk van de 6.2 liter V8 die daar schuil gaat. De motor weet niet minder dan 620 pk en 823 Nm op de achterwielen over te brengen. Daarmee sprint de ZR1 in minder dan 4 seconden vanuit stilstand naar 100 km/h en wordt een topsnelheid van ruim 320 km/h gerealiseerd. Exacte cijfers zijn helaas niet bekend, maar de ZR1 zal in ieder geval sneller zijn dan de 512 pk sterke Z06.

Keramische remschijven
Al dit vermogen moet in goede banen worden geleid en de auto werd dan ook op tal van punten aangepast. Zichtbare aanpassingen zijn onder meer de 19 inch lichtmetalen wielen op de vooras en 20 inch exemplaren achter. Door de spaken heen wordt ons een blik gegund op de indrukwekkende remmerij van de auto. De keramische remschijven moeten voor voldoende remmend vermogen zorgen.

Najaar 2008 in Europa
Vanaf de zomer van 2008 staat de Corvette ZR1 bij de Amerikaanse dealers. De Europese markt is een aantal maanden later aan de beurt. Reken op het najaar voordat de ZR1 bij onze dealers staat. De prijs is op dit moment nog niet bekend, evenals de exacte Europese specificaties.

Gerelateerde artikelen

De nieuwe Chevrolet Corvette met meer kracht, pass

Autonieuws
De nieuwe Chevrolet Corvette met meer kracht, pass
> Artikel lezen

Corvette 427 Convertible: 512 pk sterke pre-party

Autonieuws
Corvette 427 Convertible: 512 pk sterke pre-party
> Artikel lezen

Corvette C6 en C6 Convertible vernieuwd

Autonieuws
Corvette C6 en C6 Convertible vernieuwd
> Artikel lezen

Wederopstanding van de Corvette Grand Sport

Autonieuws
Wederopstanding van de Corvette Grand Sport
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.