Autonieuws

Ford Mustang GT-R: 40 jaar Mustang

De Ford Mustang bestaat 40 jaar en dat viert Ford met een speciale versie van de Mustang. Het speciale model, genaamd Mustang GT-R is een spectaculair studiemodel met 440 pk!

Men neme een sterke motor van Ford Racing en de Ford Mustang en je hebt een prachtige combinatie. Het speciaal voor het 40-jarig bestaan van de Mustang ontwikkelde GT-R heeft onder de motorkap een aluminium V8 liggen met een inhoud van 5.0 liter. Deze V8 levert een vermogen van 440 pk bij 7.000 tpm en het maximum koppel ligt op 542 Nm. Indien gewenst kun je het vermogen met gemak nog verder opschroeven tot 500 pk! Al dit vermogen wordt via een handgeschakelde zesbak overgebracht op de achterwielen waarmee de nodige wielspin geen probleem zal zijn!

Ook optisch is de Mustang GT-R een speciale auto. Hij staat op 20" lichtmetalen velgen met banden in de maten 275/35 (voor) en 315/30 (achter). Verder is de carrosserie aangepast met flinke luchthappers, dikke bumpers en het nodige spoilerwerk. Ook het interieur is alles behalve standaard te noemen en heeft een zeer sportieve uitstraling.

Helaas zal de Mustang GT-R niet op de markt verschijnen. Alleen de motor is te koop en moet in Amerika een kleine $ 13.000,- kosten. Wel jammer van Ford, eerst iedereen lekker maken met zo´n spannende conceptcar en ´em vervolgens niet eens in productie nemen.

Gerelateerde artikelen

Ford doet geheimzinnig rond Bronco en Shelby GT500

Autonieuws
> Artikel lezen

Gefacelifte Ford Mustang scheurt Europa binnen

Autonieuws
Ford Mustang
> Artikel lezen

Ford Mustang Bullit: brullend eerbetoon aan Steve McQueen

Autonieuws
Ford Mustang Bullit
> Artikel lezen

Hoe de originele Ford Mustang 'Bullit' een goed bewaard geheim bleef

Autonieuws
> Artikel lezen

Shelby 1000: Ford Mustang met meer dan 1.000 pk

Autonieuws
Shelby 1000: Ford Mustang met meer dan 1.000 pk
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.