Autonieuws

Jonge designers creëren Hummer HX concept

Op de NAIAS in Detroit zal Hummer de HX concept onthullen. De conceptcar geeft een voorproefje van een nieuwe kleine Hummer die op de planning staat. Opvallend is dat Hummer de auto heeft laten ontwerpen door een drietal jonge designers.

Ze komen net van het College for Creative Studies in Detroit en zijn nu al bij Hummer aan de slag. De jonge designers David Rojas, Min Young Kang and Robert Jablonski zagen een droom in vervulling gaan. Alle drie mochten ze hun visie geven op een compacte Hummer die nog onder de H3 zal worden gepositioneerd. Onder begeleiding van Hummer´s designdirecteur Carl Zipfel kregen de jongelui een aantal vaste uitgangspunten mee. Zo moet de auto onmiskenbaar het Hummer-DNA uitstralen, staat de wielbasis vast en moet het uiteraard een moderne interpretatie van een klassiek model zijn. Met deze waardes in het achterhoofd begonnen de designers aan hun visie op de moderne compacte Hummer.

Uitneembare dakpanelen
Na het maken van diverse schetsen werden kleimodellen gemaakt. Deze werden vervolgens voorgesteld aan GM-directeuren Bob Lutz en Ed Welburn. Zij hebben uiteindelijk de beslissing genomen welk van de ontwerpen daadwerkelijk als conceptcar zal worden gepresenteerd in Detroit. Op dit moment heeft Hummer nog niet meegedeeld welk ontwerp de winnende is. Wat we wel weten is dat de conceptcar een concurrent zal worden voor de Jeep Wrangler. Net als dit model zal de Hummer HX voorzien zijn van uitneembare dakpanelen, uitneembare deuren en te demonteren dakstijlen. Bovendien kan de auto in een handomdraai worden omgebouwd van een gelosten SUV naar een SUT (ofwel een soort pickup). Het resultaat zal in januari worden gepresenteerd op de NAIAS in Detroit.

Gerelateerde artikelen

De 17 wildste creaties op de 2014 SEMA Show!

Tuning & styling
Ken Block '65 Mustang Hoonicorn RTR
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.