Autonieuws

Nieuw topmodel: BMW X5 met 4.8i

BMW heeft een nieuw topmodel van de X5 in huis: de X5 4.8i V8. Deze speciaal voor de X5 ontwikkelde 4.8 liter achtcilinder levert een vermogen van 360 pk en dat belooft leuke prestaties!

Het hart van de nieuwe BMW x5 4.8i bestaat uit een achtcilinder V-motor met een vermogen van 360 pk bij 6.200 tpm en een koppel van 500 Nm bij 3.600 tpm. Als basis voor deze motor diende de bekende V8 van BMW die ook leverbaar is in de 5-, 6-, en 7-serie modellen. Een grotere boring en een nieuwe krukas met een langere slag zorgden voor een toename van de inhoud naar 4.8 liter. Verder is er een nieuw in- en uitlaatsysteem ontwikkeld en werd de motorelektronica aangepast.

Het vermogen wordt via een zestraps automaat op de vier wielen overgebracht. Dit alles wordt gestuurd via xDrive, het vierwielaandrijvingssysteem van BMW dat de aandrijfkrachten verdeeld over de voor- en achteras. De acceleratie van 0-100 km/h verloopt in slechts 6,1 seconden waardoor de X5 4.8i de prestaties van een sportwagen heeft. Pas dus maar op voor het stoplicht! En als deze X5 je achterop komt op de snelweg hoef je niet bang te zijn dat hij niet meer kan remmen want met een aangepast remsysteem met geventileerde schijfremmen voor (356 mm) en achter (324 mm) heeft hij genoeg remkracht.

Van buiten is de X5 4.8i herkenbaar als het topmodel. Onder de voor- en achterbumper zijn designelementen aangebracht en door de achterbumper pronken dubbele ovalen eindpijpen. De X5 staat op 20" lichtmetalen velgen met banden in de maten 275/40 (voor) en 315/35 (achter).
Tevens is het onderstel 15 mm verlaagd wat zeker ten goede zal komen aan het (sportieve) rij-gedrag.

Speciaal voor de X5 4.8i zijn er twee kleuren, Imola Rot en Le Mans Blau, leverbaar. Verder is het interieur uitgevoerd met leder of alcantra en kun je kiezen voor sportstoelen of comfortzetels.

De prijs van deze nieuwe X5 4.8i is niet mals en bedraagt € 117.000,-.

Gerelateerde artikelen

BMW X7 heeft Bentley Bentayga in 't vizier

Autonieuws
BMW X7
> Artikel lezen

Jules Deelder zou trots zijn: BMW X5 & X6 M Black Fire Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

Soft Close-portieren BMW X5 amputeren duim

Autonieuws
> Artikel lezen

G-Power X5 M zet Urus voor schut

Tuning & styling
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.