Autonieuws

Peugeot Bipper Beep Beep! conceptcar

Peugeot zet de introductie van de Bipper kracht bij met de conceptcar Bipper Beep Beep. De conceptcar moet een servicevoertuig voor het Peugeot Sport team voorstellen. De kleurencombinatie en de diverse stylingdetails moeten een overeenkomst oproepen met de 908 HDi FAP waarmee onder meer in Le Mans is gereden.

Volgend jaar staat de Peugeot Bipper bij de dealers. De auto zal leverbaar worden als bestelauto en tevens als personenautovariant onder de naam Bipper Tepee. Peugeot wil de introductie van deze nieuweling extra kracht bijzetten met de presentatie van deze conceptcar. Bovendien is het een eerbetoon aan Peugeot´s tweede plaats tijdens de 24 Uren van Le Mans.

Overeenkomsten met de 908 HDi FAP
De designers hebben voor ogen gehad om overeenkomsten met de 908 HDi FAP te creëren. Zo werd de Bipper in dezelfde kleuren uitgevoerd als de raceauto en zien we de nummer 7 en 8 op de zijkant staan. Die nummers verwijzen uiteraard naar de startnummers waarmee Peugeot in Le Mans aan de start verscheen. Verder zien we goud getinte ramen (net als de helmen van de Peugeot-coureurs) en 18 inch lichtmetalen wielen die gebaseerd zijn op de exemplaren die we onder de 20Cup conceptcar zagen. De motor valt in dit hele verhaal enigszins tegen. Met 70 pk is de 1.4 HDi-motor voor deze conceptcar niet aangepast.

Gerelateerde artikelen

Peugeot Bipper Tepee voor de particulier

Autonieuws
Peugeot Bipper Tepee voor de particulier
> Artikel lezen

De nieuwe Peugeot 508: vijfdeurs coupé

Autonieuws
De nieuwe Peugeot 508: alle details
> Artikel lezen

Nieuwe Peugeot 508 lijkt in niets op voorganger

Autonieuws
> Artikel lezen

Traagste Peugeot 205 GTi ooit is ook de coolste

Autonieuws
> Artikel lezen

Peugeot Rifter neemt stokje over van Partner

Autonieuws
> Artikel lezen

Peugeot's nieuwste EV lust stof en modder als ontbijt

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.