Autonieuws

Hyundai Genesis onthuld

In Zuid-Korea heeft Hyundai het productiemodel van de Genesis onthuld. De grote sedan van de Koreanen zal als een premium auto worden gepositioneerd en moet een concurrent vormen voor de BMW 5-serie, Mercedes E-klasse en Audi A6. In Europa zal de Genesis helaas niet leverbaar worden.

Het Koreaanse Hyundai groeit harder dan ooit tevoren. Voor de fabrikant is het dan ook tijd voor een nieuwe stap in haar veertig jarige bestaan. Hyundai treedt toe in het segment van luxueuze en premium sedan´s. Daarmee wil Hyundai het - volgens eigen zeggen - de Amerikaanse, Duitse en Japanse concurrentie moeilijk gaan maken. De Genesis moet daarvoor gaan zorgen. Overigens past Hyundai dezelfde strategie toe als Toyota succesvol deed met Lexus en Nissan met Infiniti. De Genesis is immers gewoon een Hyundai, maar de naam Genesis overheerst in de communicatie en ook op de auto zijn Genesis-logo´s prominent aanwezig. Hiermee wil Hyundai het premium karakter onderstrepen en een klein beetje afstand doen van kleine auto´s als de i10 en i30 die uit dezelfde stal komen.

V6 en V8 benzinemotoren
Geheel passend bij het karakter van de auto zijn de krachtige motoren. Hyundai levert de Genesis met een 375 pk sterke V8 die standaard gekoppeld is aan een zestraps automaat. Bovendien zijn er nog een 3.3 en 3.8 liter V6 leverbaar. Alle motoren leveren hun vermogen aan de achterwielen.

Niet voor Europa
Hyundai zal de Genesis vanaf 2008 op de Koreaanse, Chinese en Amerikaanse markt gaan leveren. Het model komt (helaas) niet naar Europa. Je weet echter maar nooit of Hyundai nog van gedacht verandert. Lexus en Infiniti waren eerst ook niet voor Europa gepland.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Hyundai Genesis wel naar Europa

Autonieuws
Nieuwe Hyundai Genesis wel naar Europa
> Artikel lezen

Bugatti Chiron-ontwerper vertrekt naar… Hyundai

Autonieuws
Bugatti Chiron-ontwerper vertrekt naar… Hyundai
> Artikel lezen

Genesis New York Concept richt vizier op 3-serie

Autonieuws
Genesis New York Concept
> Artikel lezen

Hyundai's luxemerk Genesis trapt af met G90

Autonieuws
> Artikel lezen

Gran Coupé eerste model van Hyundai's luxemerk Genesis

Autonieuws
G90 trapt gamma Hyundai's luxemerk Genesis af
> Artikel lezen

Beeldschone Genesis Essentia riekt naar plagiaat

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.