Autonieuws

Opwindende Mitsubishi Concept-RA in Detroit

Op de NAIAS in Detroit presenteert Mitsubishi de Concept-RA. Deze bloedstollende sportauto doet vermoeden dat er een enorme V8 onder de motorkap ligt, maar Mitsubishi koos voor een viercilinder dieselmotor. Maar dat doet niets af aan het supersportieve uiterlijk van de auto.

Mitsubishi is qua design een compleet nieuwe weg ingeslagen. Dat zien we het beste terug in de nieuwe Lancer (Evolution). De Japanners borduren hierop voort en presenteren in Detroit de Concept-RA. Zoals de naam al zegt betreft het een conceptcar, naar bij Mitsubishi is al vaker gebleken dat die een prima basis vormen voor nieuwe productiemodellen. Hoe dan ook, de Concept-RA heeft een zeer opwindend design gekregen. De scherpe lijnen, het agressieve front en de brede achterzijde stralen absolute kracht en sportiviteit uit. In een eerste blik deed de auto ons zelfs denken aan de Audi R8.

Dieselmotor
Wat vanuit dit punt gezien dan tegenvalt is wat er onder de motorkap ligt. Mitsubishi koos namelijk - uit milieuoogpunt - voor een 2.2 liter dieselmotor in plaats van voor een dikke V8. Dat laatste vinden wij beter bij dit model passen. De motor ontwikkelt overigens een vermogen van 204 pk en een koppel van 420 Nm. Heerlijke cijfers voor een viercilinder dieselkrachtbron. Mitsubishi koppelt de motor aan een automaat met dubbele koppeling en monteert een dieselpartikelfilter.

Detroit 2008
Op de NAIAS in Detroit zal Mitsubishi de Concept-RA officieel onthullen. Tot die tijd moeten we het stellen met deze designschetsen.

Gerelateerde artikelen

Mitsubishi stippelt toekomstvisie uit met e-Evolution Concept

Autonieuws
Mitsubishi stippelt toekomstvisie uit met Tokyo-concept
> Artikel lezen

CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'

Autonieuws
CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'
> Artikel lezen

Nog een ronde voor Mitsubishi Outlander PHEV

Autonieuws
> Artikel lezen

Mitsubishi geeft prijzen Eclipse Cross af

Autonieuws
Mitsubishi geeft prijzen Eclipse Cross af
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.