Autonieuws

Gelimiteerde Porsche Boxster RS 60 Spyder

Porsche presenteert de gelimiteerde Boxster RS 60 Spyder. Met dit exclusieve model brengt Porsche een eerbetoon aan de klassieke Spyder uit de jaren zestig. De Porsche Boxster RS 60 Spyder wordt gekenmerkt door een aantal opvallende, maar stijlvolle designaccenten.

Begin jaren zestig kon de Porsche 718 RS 60 Spyder na talloze overwinningen in diverse klassen het ook in categorieën met grotere motoren opnemen tegen zijn concurrenten. De eerste overwinning was in 1960, in een van de meest prestigieuze langeafstandsraces voor het wereldkampioenschap van fabrikanten in de Verenigde Staten van Amerika: Hans Herrmann en Olivier Gendebien wonnen de 12-uursrace van Sebring in Florida. Porsche eert deze beroemde auto met deze speciale Boxster RS 60 Spyder.

Sportiever exterieur
Aan de buitenzijde wordt het model gekenmerkt door de speciale neus die onderdeel is van het SportDesign-pakket. Bovendien zien we 19 inch wielen die in kleur gespoten zijn, is de sponning van de voorruit zwart gelakt en zijn de achterlichtunits volledig rood gekleurd. Verder zijn de rolbeugels afgewerkt in dezelfde kleur als het exterieur; GT zilver metallic.

Exclusief interieur
Ook het interieur is speciaal voor dit model aangepast. De GT zilver metallic lak wordt geaccentueerd door het contrast met het lederen interieur in Carrera-rood. Het dak is eveneens rood afgewerkt. Er kan ook worden gekozen voor donkergrijs leer in combinatie met een zwart dak. Maar Porsche gaat nog verder. Zo zien we portierlijsten van roestvrijstaal met daarop de modelaanduiding ´RS 60 Spyder´ en zijn de versnellingspook, de stoelen en de deurpanelen bekleed met speciaal leer. Het ontwerp van de instrumentengroepen, eveneens afgewerkt in GT zilver metallic, toont even sportief als dynamisch. De snelheidsmeter, normaal gesproken boven de groep instrumenten geplaatst, bevindt zich in dit speciale Porsche-model op een lagere positie. De modelaanduiding staat trots op een zilverkleurige plaquette op de deksel van het handschoenenkastje.

Uitlaatsysteem
Technisch zijn de wijzigingen beperkt gebleven. Standaard wordt deze Boxster geleverd met Porsche Active Suspension Management (PASM) en het speciale uitlaatsysteem verhoogt het vermogen tot 303 pk.

Prijs
De Porsche Boxster RS 60 Spyder staat in maart in de showroom bij de zeven officiële Porsche dealercentra in Nederland. Er zullen slechts 1.960 exemplaren van worden gebouwd. De prijs bedraagt € 90.900,-.

Gerelateerde artikelen

Dit kunnen de viercilinders van de Porsche 718 Boxster en Cayman

Autonieuws
> Artikel lezen

Nederlands vriendenconcept 'Share a Porsche' gelanceerd

Autonieuws
Share a Porsche
> Artikel lezen

Snellere versie Porsche 718 Boxster in de maak

Spyshots
> Artikel lezen

365 pk voor Porsche 718 Boxster en Cayman GTS

Autonieuws
> Artikel lezen

De Porsche 718 Boxster: mét viercilinder

Autonieuws
Porsche trekt doek van 718 Boxster en Cayman
> Artikel lezen

Porsche Boxster en Cayman krijgen andere namen

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.