Autonieuws

Vernieuwde Opel Zafira; dynamischer

De Opel Zafira heeft een kleine facelift ondergaan. Het vernieuwde model zal in februari 2008 bij de dealers staan. De vernieuwde Opel Zafira wordt gekenmerkt door een dynamischer uiterlijk met sportieve accenten. Bovendien zijn er drie nieuwe motoren leverbaar.

De tweede generatie van de Opel Zafira werd midden 2005 bij de dealers binnengereden. Net als zijn voorganger is het model uitgegroeid tot een groot succes. Opel heeft met 450.000 verkochte exemplaren maar liefst 10% marktaandeel in handen. Om die positie te kunnen behouden en in te spelen op heersende trends (meer sportiviteit, lager verbruik) heeft Opel de Zafira een facelift doen ondergaan.

V-stijl
De facelift heeft voornamelijk betrekking op het exterieur van de Zafira. Aan de voorzijde zien we een duidelijker V-stijl zoals we dat van de nieuwe Opel-modellen gewend zijn. De grille, de voorbumper en de koplampunits werden aangepast. Aan de achterzijde zien we gewijzigde lichtunits en een andere bumper. Opel heeft ernaar gestreefd om het geheel een dynamischer en sportiever aangezicht te geven.
Interieur
Tegelijkertijd werd ook het interieur opgewaardeerd. Glanzende chroomringen rond de airco- en radiobediening en diverse nieuwe afwerkingsdetails op het dashboard en de deuren hebben de overhand. Verder zien we dat de infotainmentsystemen met navigatie-, CD-, DVD- en MP3-functies zijn voorzien van stereoaansluitingen voor externe audio-apparaten zoals een iPod.

Motoren
Het nieuws onder de motorkap bestaat uit de komst van een nieuwe 1.6 liter benzinemotor en twee 1.7 CDTi dieselkrachtbronnen. Het nieuwe model zal leverbaar zijn met 9 motoren. Het gamma start met de 1.6 CNG (94 pk) gevolgd door de nieuwe 1.6 (115 pk ofwel +10 pk), de 1.8 (140 pk), de 2.2 (150 pk) en de 2.0 turbo (200 pk). Het absolute topmodel onder de benzinemotoren is de Zafira OPC (240 pk). Op dieselgebied zien we dat de nieuwe 1.7 CTDi-motoren (110 pk en 125 pk) de 1.9 CDTi (100 en 120 pk) vervangen. Het topmodel op dieselgebied is en blijft de 1.9 CDTi (150 pk). De nieuwe motoren worden stuk voor stuk gekenmerkt door meer vermogen en een lager verbruik. Een win-win situatie dus.

Februari 2008 leverbaar
De vernieuwde Opel Zafira staat zoals gezegd vanaf februari 2008 bij de dealers. De prijzen zullen in aanloop naar de marktintroductie bekend worden gemaakt maar zullen waarschijnlijk weinig afwijken van de huidige prijsstelling.

Gerelateerde artikelen

Waarom de Online Edition van Opel echt iets voor jou is

Autonieuws
Waarom de Online Edition van Opel echt iets voor jou is
> Artikel lezen

Astra-invloeden voor vernieuwde Opel Zafira

Autonieuws
Opel Zafira 2016
> Artikel lezen

Altijd connected met de Online Editions van Opel

Overige
Opel Online Edition
> Artikel lezen

Prijzen voor vernieuwde Opel Mokka en Zafira

Autonieuws
Prijzen voor vernieuwde Opel Mokka en Zafira
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.