Volkswagen Caddy Combi Maxi: ruimte voor zeven

Volkswagen presenteert de Caddy Combi Maxi. Het model is gebaseerd op de gewone Caddy Combi, maar biedt plaats aan zeven personen en een flinke lading bagage. Dat alles is te danken aan een langere wielbasis die met maar liefst 32 cm is toegenomen.

De royalere maatvoering van de auto biedt heel wat voordelen. De Caddy Combi Maxi is 4,88 meter lang (Caddy Combi 4,41 m) en heeft een wielbasis van 3,00 meter (Caddy Combi 2,68 meter). Daardoor hebben maximaal zeven personen alle ruimte. Dankzij de grote schuifdeur is de instap naar de tweede en derde zitrij optimaal. Zelfs met drie zitrijen in gebruik, biedt de Caddy Combi Maxi nog een bagageruimte van 380 liter. Dat is eenvoudig uit te breiden tot 1.350 liter door de derde zitrij te verwijderen. Door vervolgens de tweede zitrij neer te klappen, ontstaat een bagageruimte met een laadvloerlengte van 2,25 meter en een inhoud van maar liefst 4.200 liter. Het laadvermogen bedraagt daarbij 800 kg en bovendien kan de Caddy Combi Maxi een geremde aanhanger van maximaal 1.500 kilo trekken.

Vier uitvoeringsvarianten
De Caddy Combi Maxi is leverbaar als Trendline en Comfortline en twee scherp geprijsde Optive-modellen: de Optive en de Optive Comfort. De basis is de Trendline die standaard twee airbags, ABS en een boordcomputer bezit. Deze uitvoering biedt voor € 3.750,- meer dan de Trendline, een tweede schuifdeur, bumpers, spiegels en stootlijsten in carrosseriekleur, extra derde zitrij (totaal zeven zitplaatsen), radio cd-speler met zes luidsprekers, mistlampen en een Climatic airconditioning.

Drie motoren
De Caddy Combi Maxi is leverbaar met keus uit drie motoren. Het gamma begint met een 102 pk sterke 1.6 liter benzinemotor (€ 20.900,-). Vervolgens is er keuze uit twee TDI-motoren. De 1.9 TDI levert een vermogen van 105 pk (€ 25.680,-). De 2.0 TDI met een vermogen van 140 pk (€ 27.990,-) is de topmotorisering voor het nieuwe model. Beide TDI-modellen zijn standaard uitgerust met een dieselroetfilter (DRF). De 1.9 TDI is optioneel leverbaar met de automatische DSG-versnellingsbak met dubbele koppeling. Vanaf heden staat de Combi Maxi bij de dealers.
Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties