Autonieuws

Nissan Round Box: hippe roadster

Nissan toont in Tokyo een vierpersoons cabriolet onder de naam Round Box. Met de conceptcar Round Box probeert Nissan een jong publiek te enthousiasmeren.

Met de Round Box probeert Nissan de inzittenden een gevoel van snelheid en senstatie te geven. De kleine ramen onderin de voorportieren zouden hier mede voor moeten zorgen. Ook het open karakter van de wagen versterkt het snelheidsgevoel.

‘Play Catch’ systeem
De wielen van het studiemodel zijn op de hoeken van de auto geplaatst om de inzittenden optimale ruimte te geven. Binnenin de wagen valt direct het grote dashboard op. Hierin heeft Nissan een groot touchscreen verwerkt waarop alle gegevens van de auto worden weer gegeven. Maar dat is niet het enige. Bestuurder en passagiers hebben hun eigen scherm waarop ze informatie kunnen zoeken en weergeven. Zo kunnen de passagiers op hun scherm al een leuk hotel opzoeken en deze doorsturen naar de navigatie van de bestuurder. Deze ziet dan op zijn scherm waar hij heen moet. Nissan noemt die hun interactieve ‘Play Catch’ systeem.

Turbomotor met CVT
Onder de kap ligt een direct ingespoten turbomotor. Specificaties worden door Nissan niet meegegeven. Wel benadrukt men dat de Round Box milieuvriendelijk is. De motor is gekoppeld aan een CVT. Ook is de wagen uitgerust met de systemen uit Nissan´s Safety Shield concept. Dit bestaat onder andere uit ‘Around View Monitor’ en het ‘Distance Control Assist System (DCAS)’.

Gerelateerde artikelen

Jarige jobs trakteren zichzelf op Nissan GT-R50 by ItalDesign

Autonieuws
> Artikel lezen

Nissan: 'Nieuwe GT-R wordt snelste ter wereld'

Autonieuws
> Artikel lezen

Nissan Xmotion Concept: Qashqai van 2030?

Autonieuws
> Artikel lezen

CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'

Autonieuws
CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'
> Artikel lezen

Nissan IMx KURO: futuristische concept 'leest' jouw gedachten

Autonieuws
IMx KURO
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.