Autonieuws

Lexus LF-Xh: voorproefje nieuwe RX

Op de Tokyo Motor Show geeft Lexus een preview van de compleet nieuwe RX. De Japanners presenteren in eigen land de LF-Xh. Deze conceptcar is ontworpen volgens Lexus nieuwe designfilosofie en geeft ons een voorproefje van hoe de nieuwe Lexus RX eruit zal komen te zien.

De huidige generatie van de Lexus RX is sinds 2003 in Europa leverbaar. Dat betekent dat het model er inmiddels vier jaar op heeft zitten. Het zal dan ook niemand verbazen dat binnen nu en twee jaar zijn opvolger bij de dealers staat. Lexus laat ons alvast kennismaken met stylingkenmerken van het nieuwe model. Op de Tokyo Motor Show onthult de fabrikant dan ook de LF-Xh. Deze conceptcar is ontworpen volgens de L-finesse designtaal van Lexus. De lijnen zijn dan ook veel scherper dan bij de huidige RX, maar het model blijft een herkenbare lijn behouden.

Lexus Hybrid Drive
Onderhuids monteert Lexus - niet verwonderlijk - haar Lexus Hybrid Drive. Het systeem maakt net als in de huidige RX gebruik van een V6 benzinemotor en een krachtige elektromotor. Dankzij nauwe samenwerking tussen beide motoren ligt het vermogen rond de 300 pk en weet Lexus het verbruik relatief bescheiden te houden. Uiteraard vindt de aandrijving plaats op alle vier de wielen.

Opwarmertje
Zoals gezegd is deze conceptcar een voorbode van de nieuwe RX. Het productiemodel zal vermoedelijk volgend jaar worden gepresenteerd.

Gerelateerde artikelen

Eerste foto Lexus ES, opvolger van de GS

Autonieuws
> Artikel lezen

Lexus LF-1 Limitless: onbegrensde luxe

Autonieuws
LF-1
> Artikel lezen

Lexus UX stuk zachter voor de ogen als productiemodel

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.