Autonieuws

Nissan Pivo 2: parkeergemak

De Nissan Pivo 2 is een vervolg op de Pivo die Nissan twee jaar geleden presenteerde. Het meest opvallend aan de auto is dat de cabine 360 graden kan draaien. Bovendien kunnen alle vier de wielen 90 graden draaien en wordt inparkeren daarmee kinderspel. De Nissan Pivo 2 debututeert op de Tokyo Motor Show.

Twee jaar geleden debuteerde de Nissan Pivo als een grote verrassing op de Tokyo Motor Show 2005. Het model was absoluut revolutionair te noemen, maar het productiestadium is natuurlijk nog heel ver weg. Maar Nissan haalt de Pivo ook dit jaar weer van stal. De conceptcar is verder ontwikkeld en genaamd Pivo 2.

Glazen bol
Het meest revolutionair aan de Pivo 2 is zijn cabine. De ´glazen bol´ kan 360 graden draaien. Heel gemakkelijk wanneer moet worden ingeparkeerd. Je hoeft namelijk nooit over je schouder naar achteren te kijken. Je draait dan namelijk simpelweg de cabine. Eveneens gemakkelijk is de mogelijkheid om de wielen met 90 graden te draaien. Zelfs de krapste parkeerplek is dan kinderspel. De auto kan namelijk zijwaarts rijden. Voor de aandrijving staat een viertal elektromotoren garant. Deze zijn gemonteerd in de vier wielen en worden aangedreven door compacte Lithium-ion batterijen.

Tokyo Motor Show
De Nissan Pivo 2 staat als wereldprimeur op de Tokyo Motor Show die eind oktober zijn deuren opent.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe 1.3-turbo voor Renault, Nissan en… Mercedes

Autonieuws
> Artikel lezen

Nissan Xmotion Concept: Qashqai van 2030?

Autonieuws
> Artikel lezen

Nissan GT-R (Nismo) weet niet van ophouden

Spyshots
> Artikel lezen

CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'

Autonieuws
CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'
> Artikel lezen

Nissan IMx KURO: futuristische concept 'leest' jouw gedachten

Autonieuws
IMx KURO
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.