Autonieuws

Compacte bestellers van Peugeot, Citroën en Fiat

Fiat en PSA Peugeot Citroën hebben een compacte bedrijfsauto ontwikkeld. Onder de noemer Fiorino, Bipper en Nemo komt deze drieling eind 2008 op de markt. Bovendien komen er ook personenauto-varianten van de kleine bestellers.

De compacte bedrijfsauto meet een lengte van 3,86 meter en biedt een laadcapaciteit van 2,5 m³. Dit kan worden vergroot tot 2,8 m³. Dankzij een neerklapbare passagiersstoel kunnen voorwerpen tot een lengte van 2,5 meter onderdak vinden in de bestelauto. De kubusvormige laadruimte kan eenvoudig via de achterdeuren of de grote schuifdeuren aan de zijkant betreden worden. Zaken als stuurbekrachtiging, ABS en bestuurdersairbag zijn standaard. Zowel de benzine- als de dieselmotoren zijn milieuvriendelijk (CO2 uitstoot van de dieselmotoren: 119g/km) en zuinig qua verbruik.

Turkije
De auto’s worden gebouwd in Turkije door Tofas in de Bursa-fabriek. Jaarlijks zullen daar 158.000 eenheden gefabriceerd worden. Tofas is Turkije’s grootste autofabrikant en is een joint venture tussen o.a. ‘Fiat Group’ (37,8%) en ‘Koç Group’ (37,8%). Met de nieuwe lijn bedrijfswagens is een investering van € 380 miljoen euro gemoeid, waarvan € 190 miljoen voor ‘research and development’.

Gerelateerde artikelen

Peugeot Rifter neemt stokje over van Partner

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Peugeot 508 met de billen bloot

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Peugeot 508 lijkt in niets op voorganger

Autonieuws
> Artikel lezen

Citroen C4 Aircross mogelijk te koop bij AliExpress

Autonieuws
> Artikel lezen

De nieuwe Peugeot 508: vijfdeurs coupé

Autonieuws
De nieuwe Peugeot 508: alle details
> Artikel lezen

Peugeot's nieuwste EV lust stof en modder als ontbijt

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.