Autonieuws

Suzuki toont toekomst

Suzuki gaat los in Tokyo. Het lijkt wel of de ontwerper de vrije hand heeft gekregen om hun visie van vervoer in de toekomst te laten zien. De PIXY + SSC zou in ieder geval voor een revolutie zorgen.

De naam PIXY + SSC geeft al aan dat het hier niet om één model gaat. De PIXY is de basisauto die onderdak kan bieden aan twee SSC’s. Het idee is dat twee personen, beiden in een SSC, samen in de PIXY kunnen carpoolen. Het laatste stuk kunnen ze dan weer in hun SSC naar hun eigen bestemming rijden. Deze wijze van carpoolen zou dan natuurlijk weer voor minder files moeten zorgen.

Laadruimte PIXY multi inzetbaar
Maar de PIXY is niet alleen goed in het vervoeren van SSC’s. Suzuki geeft ook aan dat er andere dingen in de PIXY vervoerd kunnen worden. Want eigenlijk is de auto gewoon een enorme laadruimte die allerlei dingen kan vervoeren. Zo denkt Suzuki bijvoorbeeld aan een kleine sportauto of een boot.

Toekomstmuziek
Het ziet er niet naar uit dat de beide wagens in productie gaan. Het is meer een vingeroefening voor de ontwerpers over hoe de toekomst er wellicht uitziet. Suzuki toont hiermee haar innovativiteit en helpt op deze wijze met het meedenken over mobiliteitsproblemen.

Gerelateerde artikelen

Suzuki gaat elektrisch met de e-Survivor Concept

Autonieuws
Suzuki
> Artikel lezen

Fabriek Suzuki gesloten wegens een... panter

Autonieuws
Fabriek Suzuki gesloten wegens een... panter
> Artikel lezen

Betrouwbaarheidtest: Suzuki scoort, Peugeot valt door de mand

Autonieuws
Betrouwbaarheid
> Artikel lezen

Nieuwe Suzuki Jimny: een echte terreinvreter

Autonieuws
Nieuwe Suzuki Jimny
> Artikel lezen

Suzuki Swift Sport is los: 140 pk en 230 Nm koppel

Autonieuws
Suzuki Swift Sport
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.