Autonieuws

Eerste foto’s Grande Punto Abarth

Fiat toont eindelijk officiële foto’s van de nieuwe Abarth. Al in februari van dit jaar gaf Fiat de eerste officiële informatie vrij van de Grande Punto Abarth, maar pas nu toont het Italiaanse merk de eerste echte foto’s.

Abarth is weer helemaal terug. Het eerste wapenfeit is deze Grande Punto, maar komende tijd zullen er nog meer modellen met de schorpioen komen. Abarth heeft namelijk gezegd dat deze wagen één van de vier nieuwe modellen is die het ze zullen presenteren. Welke modellen is nog niet bekend, maar wij verwachten sowieso een 500 Abarth en een Bravo Abarth.

Grande Punto Abarth
Terug naar de Grande Punto. De Abarth versie heeft een aantal uiterlijke wijzigingen meegekregen. Zo zien we een nieuwe voorbumper met grote roosters en mistlampen. De zwarte accenten rondom verwijzen terug de dubbele uitlaat goed op. Opmerkelijk is dat alle Fiat-logo´s, zoals die in de grille en op de achterklep, hebben plaats gemaakt voor Abarth-logo´s.

Begin 2008
Onder de kap van de snelle Italiaan ligt een 1.4 liter turbomotor. Het geheel zorgt voor een vermogen van 150 pk. Het koppel bedraagt 206 Nm, maar dit kan door het indrukken van de Sport-knop op de middenconsole verhoogd worden naar 230 Nm. Nul naar honderd doet de wagen in 8,2 seconden. De topsnelheid bedraagt 208 km/u. Later komt er ook een opvoersetje beschikbaar wat het vermogen naar 180 pk brengt. Met dit setje is hij 7 km/u sneller en een halve tel eerder bij de honderd. De Grande Punto Abarth wordt pas begin 2008 leverbaar.

Gerelateerde artikelen

Fiat Punto veel goedkoper en terug naar 14% bijtelling

Autonieuws
Fiat Punto veel goedkoper en terug naar 14%
> Artikel lezen

Groener wordt de Fiat Punto (voorlopig) niet

Autonieuws
Groener wordt de Fiat Punto (voorlopig) niet
> Artikel lezen

Toch nog nieuwe Fiat Punto in aantocht

Spyshots
Een nieuwe Fiat Punto in aantocht
> Artikel lezen

Abarth met drie primeurs in Frankfurt

Autonieuws
Abarth met drie primeurs in Frankfurt
> Artikel lezen

Euro NCAP kent geen genade voor Fiat Punto

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.