Autonieuws

Opel stimuleert rijden op aardgas

Opel gaat het rijden op aardgas (CNG) flink stimuleren. Bij de eerste vijftig klanten die een Opel Zafira CNG of Opel Combo CNG aanschaffen komt Opel gratis een thuisvulinstallatie plaatsen. Hiermee kan de klant voor de deur de Zafira of Combo CNG voltanken.

Tussen alle publiciteit over bio-ethanol en het rijden op waterstof door is het aardgas lange tijd een ondergeschoven kindje geweest. Maar dat zal de komende jaren (vooral in Nederland) sterk gaan veranderen. Er is namelijk uitgesproken dat binnen nu en vier jaar tijd een landelijk netwerk van maar liefst 250 aardgastankstations in Nederland zal worden gebouwd. Volgend jaar zullen er al 50 stations moeten zijn. Daarmee krijgt het rijden op aardgas een sterke impuls. En daar springt Opel slim op in.

Thuisvulinstallatie gratis
Opel is namelijk al jaren actief met het ontwikkelen en verkopen van auto´s op aardgas. De fabrikant biedt inmiddels al zes jaar CNG-modellen aan en mag zich in het thuisland Duitsland absoluut marktleider noemen. Echter door het ontbreken van aardgasstations in Nederland heeft Opel hier nog weinig voet aan wal weten te krijgen. Maar de importeur heeft een slimme actie bedacht. Wie namelijk nu een Zafira CNG of een Combo CNG aanschaft krijgt er gratis een thuisvulinstallatie bij. Hiermee is het mogelijk om thuis de auto vol te tanken. Het vullen duurt daarmee wel enkele uren, maar ´s nachts moet dat geen probleem zijn. Het is namelijk een tijdelijke oplossing want een groot netwerk aan aardgasstations is op komst.

Schoner dan benzine, diesel en LPG
Groot voordeel van het rijden op aardgas is dat het relatief goedkoop is. Bovendien is het aardgas een veel schonere brandstof dan benzine, diesel of LPG. De uitstoot van CO2 ligt 20 à 25 procent lager dan die van vergelijkbare benzineversies. De Zafira CNG stoot bijvoorbeeld 80 procent minder stikstofoxiden (NOx) uit dan vergelijkbare dieselvarianten. De emissie is bovendien vrij van roetdeeltjes. Aardgas is coming!

Gerelateerde artikelen

Waarom de Online Edition van Opel echt iets voor jou is

Autonieuws
Waarom de Online Edition van Opel echt iets voor jou is
> Artikel lezen

Astra-invloeden voor vernieuwde Opel Zafira

Autonieuws
Opel Zafira 2016
> Artikel lezen

Altijd connected met de Online Editions van Opel

Overige
Opel Online Edition
> Artikel lezen

Prijzen voor vernieuwde Opel Mokka en Zafira

Autonieuws
Prijzen voor vernieuwde Opel Mokka en Zafira
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.