Autonieuws

Daihatsu OFC-1: Opvolger Copen?

Daihatsu introduceert in Frankfurt de OFC-1. Dit studiemodel laat zien hoe een toekomstige open sportwagen voor twee personen eruit kan zien. Daarmee zal de OFC-1 vermoedelijk een opvolger zijn voor de Daihatsu Copen.

Het studiemodel is voorzien van een stalen dakconstructie. Het dak bestaat uit drie delen en sluit of opent zich in slechts tien seconden. Het dak is zo ontworpen dat hij op zo veel mogelijk plekken transparant is om zo zoveel mogelijk licht in de cockpit te krijgen. Daihatsu meldt dat er zelfs met de kap omlaag genoeg ruimte is voor de bagage van een stel op een weekendtrip.

Driecilinder turbomotor
Onder de kap zien we een 658 cc motor met turbo. De driecilinder motor beschikt over 12 kleppen en levert een vermogen van 63 pk en heeft een koppel van 103 Nm bij 3.000 toeren per minuut. Om het verbruik laag te houden is de motor gekoppeld aan een zeventraps CVT die ook aan het stuur te bedienen is. Het resulteert is een verbruik van 4,6 liter per 100 km en een uitstoot van 101 g/km. Absoluut heel nette waarden.

Mogelijk opvolger Copen
De OFC-1 lijkt de ideale opvolger van de Copen te zijn. Qua buitenmaten zou het ook goed mogelijk zijn. De OFC-1 meet 3,395 meter lang, 1,475 meter breed en 1,290 meter hoog. De auto staat op 165/50 banden met 17 inch velgen. Het leeggewicht is slecht 820 kg. Cijfers die redelijk gelijk zijn aan die van de Copen. Of deze wagen hem dan ook echt opvolgt zal in de toekomst moeten blijken. Maar wij vinden de kans zeer groot.

Gerelateerde artikelen

Daihatsu vindt de Copen opnieuw uit

Autonieuws
Daihatsu vindt de Copen opnieuw uit
> Artikel lezen

Niet voor ons: Daihatsu D-R Concept

Autonieuws
Niet voor ons: Daihatsu D-R Concept
> Artikel lezen

Daihatsu wel degelijk toekomstgericht

Autonieuws
Daihatsu wel degelijk toekomstgericht
> Artikel lezen

Ontzettend enig: Daihatsu Copen Coupé en Shooting Brake

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.