Autonieuws

Gloednieuw: Ford Kuga

Ford heeft de eerste foto’s van de Ford Kuga vrijgegeven. De nieuwste telg van het merk moet het opnemen tegen de hevige concurrentie in het SUV segment. Voornaamste concurrent van de Kuga is de eveneens gloednieuwe Volkswagen Tiguan.

Het is duidelijk te zien dat Ford voor de Kuga de nieuwe designtaal van het merk weer gebruikt heeft. De Kinetic-designtaal die ook in bijvoorbeeld de nieuwe Mondeo de toon voert is hier duidelijk te zien. De scherpe lijnen en agressieve neus maken van de Kuga een sportief gelijnde SUV. De overeenkomsten met de Iosis X-Concept van vorig jaar zijn duidelijk te zien, al is de Kuga eigenlijk een compleet ander model. 
 
7 inch beeldscherm
Binnenin de Kuga zien we een dashboard dat veel weg heeft van de recent gefacelifte C-Max. Het instrumentarium is alleen een stukje sportiever gemaakt, dit door middel van twee grote diepliggende klokken. Aluminium look accenten op het dashboard maken de sportieve sfeer compleet. Op het grote 7 inch scherm kunnen ook de beelden van de achteruitrijcamera getoond worden.

Begin 2008 bij de dealers
Veel over de techniek laat Ford niet los. Al melden ze wel even kort dat in ieder geval de 2.0 TDCi in de Kuga geleverd gaat worden. Deze dieselmotor met 136 pk en 320 Nm gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak lijkt ook de ideale combinatie voor een dergelijk type auto. Meer informatie over de beschikbare motoren volgt vlak voor de marktintroductie in begin 2008.

Gerelateerde artikelen

Ford maakt beginnetje met nieuwe Kuga

Spyshots
> Artikel lezen

Ford Vignale-trim voor S-Max, Edge en Kuga

Autonieuws
Vignale-trim voor Edge, Kuga & S-Max
> Artikel lezen

Ford Kuga visueel en technisch opgefrist

Autonieuws
Facelift Ford Kuga vooral technisch van aard
> Artikel lezen

Ford presenteert gefacelifte Escape annex Kuga

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.