Autonieuws

Kia pro-Cee´d: sportievere Cee´d

Kia zal in Frankfurt de pro-Cee´d onthullen. Het model is de driedeurs variant van de inmiddels zeer succesvolle Cee´d. Uiteraard vormt deze auto een vervolg op de vorig jaar in Parijs gepresenteerde conceptcar Pro_Cee´d. In de eerste maanden van 2008 staat de Kia pro-Cee´d bij de dealers.

Kia breidt de Cee´d serie uit met een derde model. Na de vijfdeurs hatchback en de stationwagon komt het merk nu met een sportiever georiënteerde driedeurs hatchback. De pro-Cee´d deelt niet alleen zijn naam met de in Parijs gepresenteerde conceptcar, maar is qua concept ook grotendeels gelijk gebleven. Daarmee wijkt de pro-Cee´d meer af van de Cee´d dan menig andere drie- en vijfdeurs modellen dat doen. Zo zien we aan de voorzijde een opnieuw ontworpen bumper met een grotere luchtinlaat, een sportiever gevormde grille en duidelijker gepositioneerde mistlampen. Van opzij valt uiteraard het ontbreken van de achterportieren op. Die hebben plaats gemaakt voor een sportief aflopende lijn. Het meest afwijkend is de achterzijde van het model. We zien een duidelijk sportievere lijn en dat staat de auto goed.

Motoren Kia pro-Cee´d
Motorisch verwachten wij dat de pro-Cee´d leverbaar zal worden met dezelfde motoren als de Cee´d. Dat betekent op benzinegebied een 1.4 (109 pk), een 1.6 (122 pk) en een 2.0 (143 pk). Dieselrijden kan met de 1.6 CRDi (116 pk) en de 2.0 CRDi (140 pk). De prijzen zullen net als de vijfdeurs hatchback zeer concurrerend zijn.

Werelddebuut op IAA
Op de IAA in Frankfurt beleeft de Kia pro-Cee´d zijn werelddebuut. De auto staat in de eerste maanden van 2008 bij de dealers.

Gerelateerde artikelen

De nieuwe Kia cee'd: de auto die je verrast (adv.)

Autonieuws
Kia cee'd
> Artikel lezen

Kia Cee'd (GT Line) met 1.0 T-GDi geprijsd

Autonieuws
1.0 T-GDI debuteert in Kia Cee'd GT Line
> Artikel lezen

Proceed Concept blikt vooruit naar Kia's nieuwe middenklasser

Autonieuws
Proceed Concept blikt vooruit naar Kia's nieuwe middenklasser
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.