Autonieuws

Facelift SsangYong Kyron: flinke verbetering

In september staat de gefacelifte SsangYong Kyron bij de dealers. Het model heeft een flinke update ondergaan en de uitstraling van de compacte SUV is er absoluut op vooruitgegaan. Vooral de achterzijde van de Kyron werd aangepast.

Eind 2005 presenteerde SsangYong de Kyron. Het model werd gepositioneerd onder de relatief populaire Rexton, maar zijn uitstraling week helaas nogal af van wat we in Europa gewend zijn. Bovendien staat de Kyron onder een enorme druk van de concurrentie. Auto´s als de Hyundai Santa Fe, Toyota RAV4 en Kia Sorento zijn grote succesnummers. Helaas moet dat succes aan de Kyron voorbijgaan. Vooral zijn eigenzinnige uitstraling is hier vermoedelijk debet aan geweest.

Nieuwe look, nieuwe kans
Maar SsangYong gaat het opnieuw proberen. De Kyron heeft een grondige facelift ondergaan. De voorbumper is een stuk strakker en de grille is voorzien van chromen lamellen. De wat vreemd ogende achterzijde is dankzijde de nieuwe lichtunits en achterklep meer in balans. De Kyron is er absoluut op vooruitgegaan. Het model heeft een elegantere uitstraling en kan zich op dat gebied nu veel beter meten met de concurrentie.

Dieselmotor(en)
Motorisch zal de Kyron in ieder geval leverbaar worden met de 141 pk sterke 2.0 liter dieselmotor. Bovendien overweegt de importeur om de nieuwe 165 pk sterke 2.7 liter dieselmotor ook naar ons land te halen. Vanaf september staat de vernieuwde Kyron bij de dealers. Meer details zullen binnen een paar weken bekend worden gemaakt.

Gerelateerde artikelen

SsangYong Kyron; alles heeft z’n prijs

Autotests
SsangYong Kyron; alles heeft z’n prijs
> Artikel lezen

SsangYong ontwikkelt diesel-hybride

Autonieuws
SsangYong ontwikkelt diesel-hybride
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.