Autonieuws

BMW Concept M5 met een V10

De nieuwe BMW M5 gaat als Concept M5 door het leven. Slechts in details zal de nieuwe BMW M5 afwijken van deze Concept M5 en hopelijk komt ook de dikke V10 erin te liggen!

Precies twintig jaar geleden kwam de eerste BMW M5 op de markt. Hiermee heeft BMW een trend gezet op het gebied van snelle sedans en al snel volgden ook merken als Audi en Mercedes. In die twintig jaar heeft BMW maar liefst 35.000 M5´s verkocht en hiermee is het een ontzettend succesvol model.

Met de komst van de nieuwe 5-serie is ook de M5 uit productie gegaan. Op de Salon van Genève presenteerde BMW een nieuwe M5 onder de naam Concept M5. Concept? Ja, het is volgens BMW nog een conceptcar maar geloof maar dat de Concept M5 bijna ongewijzigd in productie gaat!

En dat is goed nieuws wat behalve het supersportieve en spannende uiterlijk zal de nieuwe M5 dan ook worden voorzien van een hele dikke 5.0 liter V10! Deze zal gekoppeld worden aan een 7-traps SMG-versnellingsbak die een knipoog geeft naar de Formule 1 waar natuurlijk ook de V10 verband mee heeft! Dat wordt smullen want met 500 pk vermogen en rond de 500 Nm koppel moet de M5 in minder dan 5 seconden naar de honderd sprinten.

Naast het echte gooi- en smijtwerk is de M5 volgens BMW ook heel comfortabel te rijden en over lange afstanden als een echte reisauto te gebruiken.

In de loop van 2004 zal het productiemodel van de M5 worden geïntroduceerd en waarschijnlijk nog dit jaar zal die in productie gaan.

Gerelateerde artikelen

BMW M2 Competition komt nog harder feestvieren

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW M5 zet duizelingwekkend driftrecord van liefst 8 uur

Autonieuws
> Artikel lezen

Hangen in de bocht met de BMW M8 Coupé

Spyshots
> Artikel lezen

Goedmakertje: BMW M4 Cabrio 30 Jahre Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

Internet is BMW M2 Competition te snel af

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.