Autonieuws

Extra sportieve Maserati GranSport

Maserati presenteert een extra sportieve versie van de GT Coupe onder de naam GranSport. De Maserati GranSport heeft een betere wegligging en een veel sportievere uitstraling dan de GT Coupe.

De GranSport moet voor kopers van een Maserati een sportief alternatief zijn voor de GT Coupe. De GT Coupe heeft een meer sjieke uitstraling waar de GranSport duidelijk op sportiviteit is gericht. Aan de voorkant is dit duidelijk te zien aan de grotere grille en de voorspoiler. Van opzij is de GranSport te herkennen aan zij-skirts en dikke 19 inch lichtmetalen velgen, Om het geheel af te maken is ook de achterkant niet vergeten. Hier is het verschil te zien aan dikke luchtsleuven in de onderspoiler.
 
Het interieur van de GranSport wordt gekenmerkt door veel luxe maar ook sportiviteit. De met leer beklede kuipstoelen moeten voldoende zijdelings steun bieden als je met de GranSport eens flink gaat racen en er is gebruik gemaakt van aluminium look op het dashboard en de middenconsole.
 
Ten opzichte van de GT Coupe is er technisch weinig verschil. Het onderstel is strakker geveerd en de GranSport ligt 10 mm dichter op het asfalt. Hierdoor moet de wegligging een stuk verbeterd zijn. De prestaties zijn nagenoeg hetzelfde. De topsnelheid ligt 5 km/h hoger dan die van de GT Coupe op 290 km/h. De sprint naar 100 km/h is ongewijzigd en wordt in 4,9 seconden afgelegd. Het vermogen van 400 pk en het koppel van 451 Nm wordt overgebracht via een Cambiocorsa elektronische automaat.
 
In de zomer van 2004 zal de GranSport op de markt komen. Over de prijs is nog niets bekend maar deze zal ongetwijfeld iets hoger liggen dan die van de GT Coupe.

Gerelateerde artikelen

Gelimiteerde Maserati GranSport MC Victory

Autonieuws
Gelimiteerde Maserati GranSport MC Victory
> Artikel lezen

Limited edition: Maserati Spyder 90th Anniversery

Autonieuws
Limited edition: Maserati Spyder 90th Anniversery
> Artikel lezen

Italiaanse schoonheid: Maserati Coupé

Autotests
Italiaanse schoonheid: Maserati Coupé
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.