Autonieuws

Seat komt met nieuwe sedan en stationwagon

Seat heeft officieel bekend gemaakt met twee nieuwe modellen op de markt te komen. Het gaat om een sedan en een stationwagon in het C/D-segment. Dat betekent dat Seat met een opvolger komt voor de vorige generatie van de Toledo.

Met de komst van de nieuwe Toledo verdween er een sedan van formaat uit het modellengamma van de Spanjaarden. Achteraf gezien niet een al te slimme stap. De verkopen van de huidige Toledo vallen tegen. Reden genoeg voor Seat om opnieuw een middenklasse sedan te lanceren.

Sedan en stationwagon in C/D-segment
Inmiddels heeft Seat de eerste schetsen van het model gepresenteerd. Seat topman Erich Schmitt presenteerde in hoogst eigen persoon de eerste impressies van het nieuwe model. De auto komt er als sedan en tevens ook als stationwagon. Vanaf 2009 moeten deze twee nieuwe modellen de concurrentie aangaan met onder meer de Volkswagen Passat (Variant), Volvo S40/V50, Ford Mondeo en Peugeot 407 (SW).

Sportief design
Het design is zoals we van Seat gewend zijn duidelijk gericht op sportiviteit. Ondanks dat het slechts schetsen zijn tonen deze beelden wel een eerste indruk van het model. Vooral de achterzijde heeft wat weg van de Audi A5 en ook de voorzijde heeft wel wat weg van Audi´s modellengamma. Dat belooft wat!

Gerelateerde artikelen

Seat Exeo opgewaardeerd voor modeljaar 2012

Autonieuws
Seat Exeo opgewaardeerd voor modeljaar 2012
> Artikel lezen

Interessante modeljaarwijzigingen voor Seat Exeo

Autonieuws
Interessante modeljaarwijzigingen voor Seat Exeo
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.