Autonieuws

Porsche 911 Turbo Cabriolet

Na de 911 Turbo Coupé komt Porsche nu met de 911 Turbo Cabriolet. De open supersportauto wordt aangedreven door dezelfde 3.6 liter zescilinder boxermotor als in de Coupé. In de Cabriolet zal de snelheidsbeleving echter nog intenser zijn.

Porsche heeft een ruim 20 jaar lange traditie als het gaat om open supersportauto´s aangedreven door een turbomotor. Met deze nieuwe 911 Turbo Cabriolet geeft Porsche de traditie een verder vervolg. Net als in de 911 Turbo Coupé wordt de Cabriolet aangedreven door een 3.6 liter zescilinder boxermotor. De motor is voorzien van een dubbele turbo die gebruik maakt van Variable Turbine Geometry (VTG). Deze variabele turbo´s geven de zescilinder de beschikking over een vermogen van 480 pk en een koppel van 620 Nm. Bovendien profiteert de 911 Turbo Cabriolet al bij 1.950 tpm van zijn volledige koppel. Dankzij een overboost is er bovendien tijdelijk nog eens 60 Nm koppel extra beschikbaar. Wie de keuze laat vallen op de Cabriolet in combinatie met een handgeschakelde zesbak sprint in 4 seconden vanuit stilstand naar 100 km/h. In combinatie met de Tiptronic S automaat wordt de 100 km/h grens al in 3,8 seconden gepasseerd. Beide modellen behalen een topsnelheid van 310 km/h.

Intensere snelheidsbeleving
Technisch verschillen de Coupé en de Cabriolet slechts in detail van elkaar. Zo zijn diverse onderdelen extra verstevigd, komt de achterspoiler 30 mm verder omhoog en heeft Porsche de auto voorzien van automatische rollbars. Uiteraard is er een drielaags stoffen dak gemonteerd dat in slechts 20 seconden volledig automatisch kan openen en sluiten. En daar zit ´em juist het grote verschil in. De Cabriolet zorgt namelijk voor een nog indrukwekkender snelheidservaring. Wanneer het dak geopend is kunnen de inzittenden nog intenser genieten van het fantastisch geluid van de zescilinder boxermotor en het speciaal getunede uitlaatsysteem.

Onderstel
Onderhuids is de 911 Turbo Cabriolet standaard voorzien van het Porsche Active Suspension Management (PASM) waardoor de vering continue op de omstandigheden wordt afgestemd. Bovendien wordt het vermogen in alle gevallen overgebracht op alle vier de wielen dankzij het Porsche Traction Management (PTM). Keramische remschrijven (PCCB) zijn optioneel leverbaar.

Uitrusting
De standaarduitrusting van de 911 Turbo Cabriolet is indrukwekkend. Elk model wordt standaard geleverd met zaken als Bi-Xenon koplampen, 19 inch lichtmetalen wielen, climate control, navigatiesysteem en een Bose audiosysteem. De nieuwe Porsche 911 Turbo staat vanaf september bij de dealers.

Gerelateerde artikelen

Voortuitblikken op volgende generatie Porsche 911

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche Exclusive-traktaties voor gefacelifte 911

Autonieuws
> Artikel lezen

Vroege facelift voor Porsche 911 Turbo Cabriolet

Spyshots
Vroege facelift voor Porsche 911 Turbo Cabriolet
> Artikel lezen

Ook Porsche 911 Turbo's in het nieuw

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.