Autonieuws

Toyota Verso vernieuwd en verbeterd

Toyota heeft de Verso op tal van punten vernieuwd. Het meest opvallend aan de facelift is het nieuwe front van de Toyota Verso. Het model kreeg een meer dynamische voorbumper en grille. In het interieur zien we nieuwe kleuren en materialen en ook de achterzijde onderging kleine wijzigingen.

Sinds de lancering van de Toyota Verso in 2004 heeft het model een stevig marktaandeel weten te veroveren. In Europa is de Verso dan ook één van de belangrijkere modellen van Toyota. Om het model geheel bij de tijd te houden zal deze zomer een vernieuwde versie op de markt komen. Het design is uiteraard afkomstig uit het ED2 designcentrum in Zuid-Frankrijk.

Nieuw front
Toyota heeft de Verso duidelijk nog meer overeenkomsten gegeven met de meest jonge modellen van de Japanse fabrikant. Het front is geheel nieuw en duidelijk gebaseerd op dat van de Yaris en Auris. De motorkap en de voorbumper worden dankzij een nieuwe grille meer met elkaar verbonden. Bovendien zorgt de nieuwe bumper voor een meer dynamische uitstraling. De koplampen zijn net als de achterlichtunits ook opnieuw ontworpen. Op de achterklep zien we voortaan een bredere ruimte voor de kentekenplaat en vanaf de Sol-uitvoering is daar een chromen strip gemonteerd.

Andere kleuren en materialen
In het interieur zijn diverse nieuwe bekledingen beschikbaar. Bovendien zijn de gebruikte materialen van een nog betere kwaliteit. Tevens werd de standaarduitrusting opgewaardeerd en levert Toyota nieuwe exterieurkleuren en lichtmetalen wielen.

Deze zomer bij de Toyota-dealer
De vernieuwde Toyota Verso zal begin juni debuteren op de Bologna Motor Show. Nog deze zomer staat het model bij de dealers. De prijzen beginnen bij € 22.650,- voor de 5-persoons Verso met 1.6 liter benzinemotor. Het dieselaanbod begint met de 2.2 D-4D-F voor een prijs van € 28.100,-.

Gerelateerde artikelen

Vernieuwde Toyota Verso aast op dynamiek

Autonieuws
Vernieuwde Toyota Verso aast op dynamiek
> Artikel lezen

Toyota Verso is eerste met BMW-blok

Autonieuws
Toyota Verso is eerste met BMW-blok
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.