Autonieuws

Toyota Endo: Smart-concurrent

Toyota presenteert op de IAA in Frankfurt een kleine stadsauto. Het model zal grotendeels gebaseerd zijn op de in 2005 gepresenteerde Endo (zie foto´s) en komt in het voorjaar van 2008 op de markt. De nieuwe kleine Toyota zal nog onder de Aygo worden gepositioneerd.

Tijdens de 2005-editie van de IAA Frankfurt presenteerde Toyota behalve de nieuwe Yaris en RAV4 ook de conceptcar Endo. De supercompacte stadsauto heeft wel wat weg van een Smart Fortwo. Destijds werd de Endo enkel gezien als een conceptcar en toekomstpotentieel leek het model niet te hebben. Maar dat hadden we mis. Toyota heeft besloten de auto door te ontwikkelen en in september al wordt het productiemodel onthuld.

Simpelheid
Het productiemodel van de Endo zal plaats bieden aan drie personen en een vierde persoon kan op een noodzitje plaatsnemen. Simpelheid is de belangrijkste troef van het karretje. De prijs moet zo laag mogelijk zijn om de concurrentie aan te kunnen gaan met de Smart Fortwo. Bovendien wil Toyota uiteraard de bekende Japanse kwaliteit in de Endo verwerken.

2008 bij de Toyota-dealer
Zoals gezegd zal kleine stadsauto van Toyota op de IAA in Frankfurt debuteren. In het voorjaar van 2008 zal het model al bij de dealers staan.

Gerelateerde artikelen

Toyota Supra ook op Goodwood nog altijd in een velletje

Autonieuws
Toyota Supra ook op Goodwood nog altijd in een velletje
> Artikel lezen

Prijskaartjes voor vernieuwde Toyota Aygo

Autonieuws
> Artikel lezen

Toyota verrast en verbaast met nieuwe RAV4

Autonieuws
> Artikel lezen

Eerste blik op nieuwe Toyota Auris Touring Sports

Spyshots
> Artikel lezen

Veramerikaanste Toyota Camry lost Avensis af

Autonieuws
> Artikel lezen

'Lekkerste Toyota Supra telt 4 cilinders'

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.