Autonieuws

Corvette C6 en C6 Convertible vernieuwd

De Corvette C6 en de C6 Convertible zijn op tal van punten vernieuwd. De grootste wijzigingen vinden we onderhuids. Corvette heeft de 6.0 liter V8 namelijk vervangen door een nog krachtiger 6.2 liter V8. Bovendien werd het interieur aangepakt en ook aan de buitenzijde zijn wat kleine wijzigingen waarneembaar.

Als we spreken over een icoon op sportautogebied dan is de Corvette één van de auto´s die direct in het geheugen schiet. Inmiddels ruim 50 jaar geleden kwam de eerste generatie van deze Amerikaanse sportauto op de markt. Drie jaar na de presentatie van de C6 en C6 Convertible vond Corvette het tijd om de auto op tal van punten aan te passen. Daarbij is de grootste wijziging onder de motorkap te vinden.

Nieuwe V8
De 6.0 liter V8 (intern LS2 genoemd) is vervangen door een nagelnieuwe 6.2 liter V8 (LS3). De motor levert een vermogen van 430 pk en een koppel van 586 Nm en behaalt daarmee een winst van 26 pk en 40 Nm ten opzichte van zijn voorganger. Dat resultaat sowieso op papier al in meer spektakel. De C6 sprint in slechts 4,3 seconden vanuit stilstand naar 100 km/h en behaalt een topsnelheid van 305 km/h. Maar Corvette heeft nog meer te bieden. Zo is de auto namelijk ook leverbaar met een optioneel sportuitlaatsysteem. Daarmee wordt het vermogen opgeschroefd tot 436 pk en het koppel tot 592 Nm. Voor de overbrenging van het vermogen is gekozen voor een handgeschakelde zesbak of een optioneel leverbaar zestraps automaat die tevens met flippers achter het stuurwiel te bedienen is.

Minimale wijzigingen
Aan de buitenzijde zijn de wijzigingen slechts zeer subtiel. We zien behalve nieuwe lichtmetalen wielen ook twee nieuwe exterieurkleuren. Het interieur is voortaan leverbaar met tweekleurig leder en een licht aangepaste middenconsole. De wijzigingen zijn echter slechts zo minimaal dat het moeilijk te zien is.

Coupé, Convertible en Z06
De Corvette C6 is leverbaar als Coupé, Convertible en als Z06. Wanneer de vernieuwde Corvette naar Europa komt is op dit moment nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

De nieuwe Chevrolet Corvette met meer kracht, pass

Autonieuws
De nieuwe Chevrolet Corvette met meer kracht, pass
> Artikel lezen

Corvette 427 Convertible: 512 pk sterke pre-party

Autonieuws
Corvette 427 Convertible: 512 pk sterke pre-party
> Artikel lezen

Wederopstanding van de Corvette Grand Sport

Autonieuws
Wederopstanding van de Corvette Grand Sport
> Artikel lezen

Corvette ZR1: 620 Amerikaanse pk´s

Autonieuws
Corvette ZR1: 620 Amerikaanse pk´s
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.