Autonieuws

Mitsubishi Lancer Evo X onthuld

Mitsubishi heeft de eerste foto´s van de langverwachte Lancer Evolution X vrijgegeven. Na de presentatie van de nieuwe Lancer op de NAIAS in Detroit is het nu de beurt aan de supersnelle Lancer Evolution om het hart van vele liefhebbers te stelen. Onder de motorkap uiteraard een turbogeblazen 2.0 liter motor.

Mitsubishi heeft ons middels twee conceptcars al enige tijd geleden opgewarmd voor de komst van de tiende generatie van de Lancer Evolution. Op de Tokyo Motor Show in 2005 onthulde Mitsubishi de Concept X. Twee jaar laten presenteerden de Japanners naast de nieuwe generatie van de Lancer ook de Prototype X. Het decor daarvoor was de in januari 2007 gehouden NAIAS Detroit. Nu is het moment waarop veel liefhebbers hebben gewacht eindelijk daar. Dit zijn de eerste officiële foto´s van de nieuwe Lancer Evolution.

Jarenlange autosportervaring
De Lancer Evolution X kan bogen op een jarenlange ervaring van Mitsubishi in de autosport. Naast Dakar en de WRC ligt de oorsprong van Mitsubishi´s autosportgeschiedenis in de Safari Rally. Dertig jaar geleden verscheen het Japanse merk daar voor het eerst aan de start van een autosportevenement. Al die ervaring is door Mitsubishi verpakt in deze nieuwe high-performance sedan. De Lancer Evo X beschikt over het S-AWC tractie- en handlingsysteem. Bovendien is de auto uiteraard voorzien van de nieuwste generatie 4WD. Voor de aandrijving staat uiteraard een 2.0 liter turbomotor garant. Over het vermogen is op dit moment nog niets bekend, maar reken op ten minste 300 pk. Dat vermogen wordt via een handgeschakelde zesbak op de wielen overgebracht.

Agressief front
Het uiterlijk van de nieuwe generatie Lancer Evo is indrukwekkender dan ooit. Het front wordt gekenmerkt door een diep doorgetrokken grille en flinke luchtinlaten. De koplampen kijken agressief de wereld in. Verder zien we brede zijskirts, 18 inch lichtmetalen wielen en een enorme spoiler op de achterklep.

Nog dit jaar bij de dealers
Binnenkort al gaat de Lancer Evolution X in Japan in de verkoop. In het voorjaar van 2008 zal het model ook bij de Europese Mitsubishi-dealers staan.

Gerelateerde artikelen

Rigoreuze motorenruil voor Mitsubishi Lancer´s

Autonieuws
Rigoreuze motorenruil voor Mitsubishi Lancer´s
> Artikel lezen

Mitsubishi Prototype-S: voorproefje Lancer vijfdeu

Autonieuws
Mitsubishi Prototype-S: voorproefje Lancer vijfdeu
> Artikel lezen

Mitsubishi Lancer Sports Sedan: design-statement

Autotests
Mitsubishi Lancer Sports Sedan: design-statement
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.