Autonieuws

Porsche Cayenne Transsyberia in zware rally

Porsche gaat met een aantal Cayenne´s deelnemen aan de Transsyberia Rally. De ruim 6.600 km lange rally over openbare wegen, door de woestijn en door ongeciviliseerde gebieden zal met de speciale Cayenne Transsyberia worden verreden.

In 2006 verschenen twee Porsche Cayenne´s aan de start van de loodzware Transsyberia Rally. De beide eigenaren van de Cayenne´s hadden de auto speciaal geprepareerd om tijdens de barre omstandigheden stand te kunnen houden. Dat resulteerde in een eerste en tweede plek op het erepodium. Gesterkt door dit succes heeft Porsche besloten om als fabrieksteam deel te gaan nemen aan de Transsyberia Rally. Speciaal daarvoor werd een aantal Cayenne´s geprepareerd.

Extra veiligheidsmaatregelen
De Porsche Cayenne Transsyberia is in de basis rechtstreeks van de productielijn gehaald. Om extra veiligheidsmaatregelen te treffen, maar ook om de barre omstandigheden beter te kunnen doorstaan werden er wel de nodige aanpassingen gedaan. Zo werd het interieur deels gestript. Daar is plaats gemaakt voor twee extra reservewielen en twee jerrycans met brandstof. De stoelen werden met oranje leer bekleed en die kleur komt ook aan de buitenzijde terug. Porsche verwijst daarmee naar de recent gepresenteerde 911 GT3 RS. Verder werd er in het interieur plaats gemaakt voor een geavanceerde navigatiecomputer. Om extra veiligheid voor de inzittenden te kunnen garanderen werden de A- en B-stijlen extra versterkt en monteerde Porsche een rolkooi.

Onderhuidse aanpassingen
Ook onderhuids werden diverse maatregelen getroffen. De rally voert over openbare wegen, over gravelwegen, maar ook door de Gobi woestijn. Dat vergt de nodige aanpassingen om optimaal te kunnen presteren. Zo werd het Porsche Traction Management aangepast aan de wisselende ondergrond. Ook het Porsche Dynamic Chassic Control systeem en de luchtvering werden geoptimaliseerd. De beschermplaten onder de auto werden extra verstevigd, de sportuitlaat is van lichtgewicht materiaal gemaakt en op het dak is een lampenbar gemonteerd. Maar dat is niet alles. Om ook rivieren over te kunnen steken werd een snorkel op het dak gemonteerd. Hierdoor kan de Cayenne een rivier van 75 cm diep oversteken zonder dat er water bij de motor komt. De offroad-banden zijn uiteraard ook geen overbodige luxe. De 4.8 liter V8 is onaangepast. Met een vermogen van 385 pk moet deze motor voldoende vermogen bieden om de Cayenne door deze zware rally te sleuren.

Start in Moskou
De start van de Transsyberia Rally start op 2 augustus in Moskou. Daarna zullen de onherbergzame wegen richting de finish in Ulaanbataar (Mongolië) leiden. Daar zullen de Cayenne´s als alles goed gaat op 17 augustus over de finishstreep rijden.

Gerelateerde artikelen

Porsche Mission E Cross Turismo: elektrische Cayenne Coupé

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche in volle gang met Cayenne Coupé

Spyshots
> Artikel lezen

Porsche Cayenne per direct bestelbaar als E-Hybrid

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche Cayenne Turbo krijgt 550 pk: gassen maar!

Autonieuws
Porsche
> Artikel lezen

Dit kun je maar beter weten over de nieuwe Porsche Cayenne

Autonieuws
> Artikel lezen

Pijnlijk: Porsche eist enorme schadevergoeding van zustermerk Audi

Autonieuws
Pijnlijk: Porsche eist enorme schadevergoeding van zustermerk Audi
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.