Autonieuws

Roewe W2: veelbelovende Chinese conceptcar

De Chinese autofabrikant Roewe zal in Shanghai de W2 conceptcar onthullen. Na de lancering van de Roewe 750 (Rover 75-cloon) wil Roewe laten zien ook in staat te zijn zelf een compleet model te ontwikkelen. De Roewe W2 ziet er veelbelovend uit en komt ook naar Europa.

Het ontstaan van het Chinese merk Roewe zal niemand zijn ontgaan. Na het faillissement van MG Rover belandden de rechten op de Rover 25 en 75 in handen van het Chinese SAIC. Vervolgens bleef het enige tijd stil rondom het merk. Niet geheel onlogisch, SAIC was namelijk een cruciaal onderdeel in de overname vergeten. De merknaam Rover was namelijk niet in hun bezit. De Chinezen losten het slim op en ontwikkelden de Rover 75 verder om het model vervolgens als Roewe 750E op de markt te brengen.
Inmiddels zijn de Chinezen begonnen aan een nieuw hoofdstuk. Op de Shanghai International Motor Show zal Roewe namelijk de conceptcar W2 onthullen. De Roewe W2 is geheel zelfstandig door Roewe ontworpen en ontwikkeld. Bovendien staat de auto op een geheel nieuw platform. De eerste beelden zien er veelbelovend uit. De auto heeft een moderne uitstraling dankzij onder meer de LED-koplampen en LED-dagrijverlichting. Maar ook het lijnenspel ziet er eigentijds uit. Ondanks de moderne styling zien we ook een stukje herkenbaarheid. Vooral in het front.

Modern interieur
Dat Roewe niet zomaar een auto lanceert bewijst ook het interieur. Volgens de fabrikant is er gebruik gemaakt van moderne en hoogwaardige materialen. Zaken als een navigatiesysteem met touchscreen, een ingebouwde carkit en een uitgebreid audiosysteem ontbreken niet. Het instrumentenpaneel biedt plaats aan tellers die grotendeels digitaal zijn. Ook hier is weer gebruik gemaakt van LED-techniek.

Roewe komt naar Europa!
Roewe zal de W2 in Shanghai nog als conceptcar presenteren, maar het model komt nog voor het einde van dit jaar bij de Chinese dealers te staan. Bovendien zal de W2 ook in Europa op de markt komen. Daarbij heeft Roewe rekening gehouden met de EuroNCAP-eisen ten aanzien van inzittenden- en voetgangersveiligheid. Het ziet er in ieder geval allemaal veelbelovend uit.

Gerelateerde artikelen

Citroën stelt C5 Aircross voor Europa voor

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuw generatie Seat Leon mag buitenspelen

Spyshots
> Artikel lezen

Je hoeft geen Ferrari te rijden om te profiteren van de nieuwe Shell V-Power

Autonieuws
Shell V-Power / Ferrari
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.