Autonieuws

Hyundai i30 CrossWagon: stationvariant i30

Na de Hyundai i30 hatchback volgt begin volgend jaar de i30 Crosswagon. Het model is op de Seoul Motor Show gepresenteerd en is het tweede model in de i30-serie. Het model zal grotendeels overeenkomen met de vijfdeurs hatchback.

Hyundai presenteerde op de Autosalon van Genève de nieuwe i30. De vijfdeurs hatchback is ontwikkeld in samenwerking met Kia (Cee´d) en moet het in het C-segment op gaan nemen tegen auto´s als de Opel Astra, Volkswagen Golf en Peugeot 307. Het model is ontworpen in het Europese designcentrum van Hyundai in Rüsselheim en moet daardoor een duidelijke Europese styling hebben.

Behoudend vormgegeven
Als de vijfdeurs i30 nog voor het einde van dit jaar op de markt komt, moeten we nog een paar maanden wachten op deze i30 CrossWagon. De stationwagon zal in het voorjaar van 2008 het gamma komen versterken. In tegenstelling tot de creatieve achterzijde van de Cee´d SportyWagon heeft Hyundai voor de behoudende weg gekozen.

Voorjaar 2008
Het motorengamma van de i30 CrossWagon zal grotendeels overeenkomen met dat van de hatchback. In aanloop naar de marktintroductie verwachten wij meer informatie over de afmetingen, specificaties en prijzen.

Gerelateerde artikelen

Vernieuwde Hyundai i30 vanaf € 19.995,-

Autonieuws
Vernieuwde Hyundai i30 vanaf € 19.995,-
> Artikel lezen

Hyundai i30 Wagon vanaf € 13 per bagageliter

Autonieuws
> Artikel lezen

Nog een paar weekjes tot de Hyundai i30 Wagon

Autonieuws
Nog een paar weekjes tot de Hyundai i30 Wagon
> Artikel lezen

Nieuwe Hyundai i30 Wagon: minder wulps, wel ruimer

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.