Autonieuws

Lexus LX 570: Preview nieuwe LandCruiser

In de VS is de compleet nieuwe Lexus LX 570 onthuld. Het model is bij ons niet leverbaar, maar deelt wel grotendeels zijn techniek en design met de Toyota LandCruiser. Deze nieuwe Lexus LX geeft dan ook een goed beeld van de compleet nieuwe LandCruiser, die nog dit jaar wordt gepresenteerd.

De Lexus LX 570 is compleet nieuw. Het model deelt enkel nog designkenmerken met de vorige generatie (LX 470). Dat model had qua design een lichte overeenkomst met de vorige generatie GS. De typische ronde koplampen waren beeldbepalend voor het front van de auto. Het nieuwe model heeft echter meer gemeen met de nieuwe LS. De grote koplampen en de brede grille doen sterk denken aan Lexus´ topmodel.

Interieur
Het interieur is zoals we dat van Lexus gewend zijn afgewerkt met prachtige materialen. De voorzieningen zijn van het hoogste niveau. Zaken als een DVD-gebaseerd navigatiesysteem, DVD-speler en een audiosysteem met superieure geluidkwaliteit treffen we in het interieur aan. Bovendien is de auto voorzien van een achteruitrijcamera.

Offroad-ABS
Onderhuids treffen we eveneens compleet nieuwe technieken aan. De LX 570 wordt aangedreven door een 5.7 liter V8 met een vermogen van 381 pk. De motor is gekoppeld aan een 6-traps automaat en brengt het vermogen permanent over op alle vier de wielen. Speciaal voor terreinrijden is een speciale ABS gemonteerd. Net als bij de Volkswagen Touareg is deze ABS speciaal afgesteld op onverharde ondergrond. Voor meer comfort en tevens een betere wegligging profiteren alle vier de wielen van luchtvering. Deze past zich automatisch aan aan de omstandigheden en de rijstijl.

10 airbags
Op veiligheidsgebied zijn diverse innovatieve veiligheidssystemen te vinden. Zo zijn er camera´s die de dode hoek in de gaten houden en is er een leger aan airbags. De tien airbags moeten alle inzittenden beschermen bij een aanrijding. Onder meer een knie-airbag voor de bestuurder en de passagiers, zij-airbags achterin en gordijnairbags voor alle drie de zitrijen zijn standaard.

Voorbode nieuwe LandCruiser
Begin 2008 zal de Lexus LX 570 bij de Amerikaanse dealers staan. Zoals gezegd is de Toyota LandCruiser vooral technisch nagenoeg identiek. Een groot deel van de techniek, maar vooral ook van het design zal de nieuwe LandCruiser dan ook met dit model delen. Bij Lexus zullen ze het nooit hardop zeggen, maar verander de koplampen en grille en dit is de nieuwe LandCruiser van Toyota.

Gerelateerde artikelen

Lexus LF-1 Limitless: onbegrensde luxe

Autonieuws
LF-1
> Artikel lezen

Eerste foto Lexus ES, opvolger van de GS

Autonieuws
> Artikel lezen

Lexus UX stuk zachter voor de ogen als productiemodel

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.