Autonieuws

Kia Soul: marktintroductie in 2008

De conceptcar Kia Soul gaat in 2008 in productie. De compacte CUV (Crossover Utility Vehicle) is ontworpen door de designstudio´s van Kia in Californië en Korea. Met de designkenmerken van een SUV en een retro auto is de Soul één van de meest trendy Kia´s ooit.

Kia presenteerde de Soul voor het eerst op de NAIAS in Detroit (januari 2006). Precies een jaar later maakte Kia op diezelfde NAIAS bekend dat de auto in 2008 in productie zou gaan. Tijdens de Auto Show in New York lieten de Koreanen een verder ontwikkelde conceptcar zien. Bovendien is er inmiddels meer informatie over het model bekend. Ondanks dat we hier nog met een conceptcar te maken hebben zal de Soul slechts op een paar punten af gaan wijken van de gepresenteerde conceptcar.

Kia’s eigen designcentrum
Het design van deze CUV is het werk van Kia´s eigen designcentrum in Californië en Korea. De Soul is een mix van retro vormen en een SUV-uiterlijk. De hoge motorkap, de rechtopstaande voorruit en de brede uitgeklopte wielkasten zorgen voor een sportieve en stoere uitstraling. Ook de ventilatieopeningen in de zijschermen en de hooggeplaatste achterlichten dragen daaraan bij.

High-tech interieur
Het interieur ziet er modern en een tikkeltje high-tech uit. Vooral de opmerkelijk vormgegeven middenconsole spreekt tot de verbeelding. Bijzonder is de ingebouwde notebook. Deze kan simpel uit het dashboard worden geschoven en weer worden opgeborgen. Dat deze mogelijkheid het productiestadium niet zal halen lijkt ons duidelijk, maar het idee verdient een compliment. Het interieur dankt zijn lichte karakter aan een groot glazen dak. Hiervan is het voorste deel bovendien open te schuiven om zodoende een frisse zomerbries binnen te krijgen. De uitrusting past bij het moderne karakter van de Soul. Een compleet multimediasysteem voorzien van uitklapbare TFT-schermpjes, een DVD-speler, MP3-afspeelmogelijkheid en diverse USB-poorten moet ervoor zorgen dat een jonge doelgroep wordt aangesproken.

Viercilinder benzinemotor
De Soul wordt aangedreven door een 2.0 liter benzinemotor die is gekoppeld aan een vijftraps automaat. De automaat is overigens ook handmatig te schakelen en brengt het vermogen van de viercilinder over op de voorwielen.

Soul ook naar Europa?
Zoals gezegd gaat de Soul al in 2008 in productie. Het model is in principe voor de Amerikaanse markt bedoeld. Een mogelijk Europees debuut van de Soul sluiten wij niet uit. Zeker niet omdat Kia momenteel in Europa zeer goede zaken doet. Een dergelijk model kan imagoverhogend werken en bovendien een jeugdige doelgroep aanspreken.

Gerelateerde artikelen

Eerste technische details elektrische Kia Soul

Autonieuws
Eerste technische details elektrische Kia Soul
> Artikel lezen

Dit is de volledig elektrische Kia Soul EV

Autonieuws
Dit is de volledig elektrische Kia Soul EV
> Artikel lezen

Nieuwe Kia Soul hopelijk ook weer naar EU

Spyshots
> Artikel lezen

€ 32.995,- voor 100% elektrische Kia Soul EV

Autonieuws
Vanafprijs Kia Soul EV
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.