Autonieuws

Volledig nieuwe Jeep Cherokee onthuld

Jeep heeft de volledig nieuwe Cherokee onthuld. Het model deelt veel van zijn design en techniek met de Dodge Nitro en heeft een typische Jeep-styling. De nieuwe Cherokee heeft verbeterde on-road prestaties en wordt uiteraard gekenmerkt door Jeep´s ware 4x4-capaciteiten.

De in 2002 gepresenteerde Jeep Cherokee werd gekenmerkt door ronde lijnen en een wat vriendelijker ogende uitstraling. Maar Jeep gooit het met het nieuwe model over een andere boeg. In navolging op de eerder gepresenteerde Commander en Patriot zijn het hoekige lijnen die het design domineren. En daarmee is de nieuwe Cherokee overduidelijk een lid van de nieuwe Jeep-familie die momenteel flink is uitgebreid. Tegelijkertijd deelt de Cherokee veel van zijn design met de Dodge Nitro. In de basis zijn deze modellen immers gelijk aan elkaar.

Sky Slider canvas dak
Het interieur is volgens Jeep ruimer en comfortabeler dan bij de vorige generatie Cherokee. Er is meer opbergruimte, een grotere bagageruimte en de stoelen bieden meer comfort. Een werelddebuut maakt het Sky Slider canvas dak. Dankzij dit dak is het mogelijk om de Cherokee als een soort van cabrio te rijden. Volgens Jeep is deze openlucht-ervaring alleen in een Jeep te krijgen. Voor vermaak aan boord van de Cherokee kan worden gekozen voor het MyGIG multimediasysteem. In dit systeem - dat met een touchscreen wordt bediend - zijn de functies van het navigatiesysteem, audiosysteem en de Bluetooth-carkit gecombineerd. Bovendien is het systeem gekoppeld aan een 20 GB harddisk waarop ruimte is voor muziek- en filmbestanden.

3.7 liter V6
Onder de motorkap treffen we een 3.7 liter V6 aan. De motor is goed voor een vermogen van 210 pk en een koppel van 319 Nm. Jeep levert de motor in combinatie met een handgeschakelde zesbak en een viertraps automaat. Uiteraard wordt het vermogen in alle gevallen overgebracht op zowel de vóór- als de achterwielen. Jeep biedt daarbij de keuze uit twee vierwielaandrijvingssystemen; Command-Trac en Selec-Trac II. Het spreekt voor zich dat de Cherokee de stempel ´4x4´ krijgt. Het Amerikaanse terreinautomerk staat immers bekend om de échte 4x4-capaciteiten.

Voorjaar 2008 bij de Jeep-dealers
In het najaar van 2007 zal de nieuwe Jeep Cherokee in de VS in productie gaan. Het model zal tegen die tijd ook bij de Amerikaanse dealers staan. In het voorjaar van 2008 zal de nieuwe Cherokee ook in Europa leverbaar zijn.

Gerelateerde artikelen

Ook Jeep Cherokee heeft een vanafprijs

Autonieuws
> Artikel lezen

World Car Award finalisten bekendgemaakt

Autonieuws
World Car Award finalisten bekendgemaakt
> Artikel lezen

Nieuwe Jeep Cherokee onconventioneel gestyled

Autonieuws
Nieuwe Jeep Cherokee onconventioneel gestyled
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.