Autonieuws

BMW M3 Coupé uitgelekt

De eerste officiële foto´s van de nieuwe BMW M3 Coupé zijn uitgelekt. Na de BMW M3 Concept Car zoals die in Genève is gepresenteerd en de eerste informatie over de nieuwe V8 zijn dit dus de eerste foto´s van het productierijpe exemplaar.

De nieuwe BMW M3 Coupé is de eerste van een compleet nieuwe range aan sportieve 3-serie modellen. Nadat de M3 Coupé bij de dealers arriveert zal BMW namelijk ook een Sedan, Touring en Cabriolet op basis van de M3 presenteren. Eén ding hebben alle vier de modellen gemeen; een machtige V8. Deze 420 pk en 400 Nm sterke krachtbron van BMW M GmbH moet de M3 in staat stellen om in minder dan 5 seconden naar 100 km/h te accelereren. De topsnelheid zal blijven steken op een begrensde 250 km/h.

Typische M-uiterlijk
Aan de buitenzijde is de M3 Coupé duidelijk herkenbaar als een lid van de sportieve BMW M-familie. Zo zien we onder meer grote luchtinlaten in de voorbumper, een luchtopening in de zijschermen en een achterbumper met diffusor. Ook de enorme lichtmetalen wielen en het subtiele spoilertje op de kofferbak verraden de sportieve inborst van deze BMW. Het dak is opgetrokken uit carbon. Hierdoor ligt het zwaartepunt lager en bovendien is het een mooi detail. Kenmerkend voor een M3 zijn de sportieve spiegels die we ook op dit nieuwe model terugzien.

Meer informatie volgt
De nieuwe M3 zal binnenkort officieel worden onthuld. Nog even geduld dus voor de offiële en gedetailleerde informatie.

Gerelateerde artikelen

BMW M2 Competition komt nog harder feestvieren

Autonieuws
> Artikel lezen

Internet is BMW M2 Competition te snel af

Autonieuws
> Artikel lezen

Een M3-koppeling bestellen, er eentje voor de F1 krijgen

Autonieuws
> Artikel lezen

Opleukerij: M Performance Parts voor BMW M2 Competition

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.