Autonieuws

Subaru Tribeca grondig gefacelift

Subaru heeft een grondig gefacelifte B9 Tribeca onthuld. Het model is in Europa nog relatief jong, maar in de VS al sinds 2005 leverbaar. De vernieuwde B9 Tribeca zal voortaan kortweg Tribeca heten en heeft behalve een nieuw exterieur ook een nieuwe boxermotor.

In 2000 begon Subaru met de ontwikkeling van de SUV B9 Tribeca. Het model was in eerste instantie alleen bedoeld voor de Amerikaanse markt en maakte daar in 2005 zijn debuut. Sinds 2006 is het model ook in Europa leverbaar, maar zowel in Europa als in de rest van de wereld is het model weinig succesvol. Subaru gooit het met het vernieuwde model dan ook over een andere boeg. Natuurlijk is de basis gelijk gebleven, maar het exterieur heeft wel een compleet andere uitstraling gekregen.

Compleet nieuwe grille
De typische grille heeft plaats gemaakt voor een nieuw design. Aan de voorzijde zien we normale koplampen en een brede grille. Subaru slaat daarmee een andere designrichting in die met de introductie van de nieuwe Impreza is ingezet. Bovendien heeft het model nu meer overeenkomsten met de Outback en Legacy. De achterzijde is minder ingrijpend gefacelift.

Verbeterde toegang derde zitrij
In het interieur zijn nieuwe materialen gebruikt. Bovendien is de toegang naar de derde zitrij verbeterd. Hiervoor is een nieuwe constructie voor de tweede zitrij gemonteerd. Daardoor kan de achterbank naar voren worden geklapt, om zodoende beter toegang te krijgen tot de zesde en zevende stoel. Bovendien is de afstelling van de achtervering aangepast waardoor de inzittenden kunnen profiteren van meer comfort.

Nieuwe zescilinder
Onder de motorkap heeft de 3.0 liter zescilinder plaats gemaakt voor een nieuwe 3.6 liter zescilinder. De basis van de motor is hetzelfde, maar dankzij een vergrootte boring en slag is de cilinderinhoud met 600 cc vergroot. Exacte specificaties van de motor zijn niet bekend, maar Subaru laat weten dat het verbruik en de uitstoot gelijk is gebleven. Ongetwijfeld heeft het vermogen een boost gekregen. De motor wordt standaard gekoppeld aan een vijftraps automaat.

Deze zomer in productie
De vernieuwde Subaru Tribeca gaat deze zomer in productie en zal kort daarna in de VS bij de dealers staan. Wanneer het vernieuwde model naar Europa komt is op dit moment nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Subaru B9 Tribeca vanaf € 56.700,-

Autonieuws
Subaru B9 Tribeca vanaf € 56.700,-
> Artikel lezen

Cobra neemt Subaru Tribeca onder handen

Tuning & styling
Cobra neemt Subaru Tribeca onder handen
> Artikel lezen

7-zits Subaru Ascent zal snel Tribeca opvolgen

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.