Autonieuws

Facelift voor Cadillac STS

De Cadillac STS heeft een grondige facelift ondergaan. Het model werd van binnen en van buiten op diverse punten vernieuwd. Bovendien levert Cadillac de STS voortaan met een aantal nieuwe technologieën en is de V6 compleet nieuw.

De Cadillac STS is in zijn huidige gedaante sinds 2004 op de markt. De Amerikanen vonden het tijd voor een grondige facelift waardoor het model weer beter in de vernieuwde modellijn van Cadillac past. Aan de voorzijde wordt de gefacelifte STS gekenmerkt door een nieuw front. De grille heeft een meer benadrukte V-vorm zoals we die ook op de nieuwe CTS en de Escalade zien. De voorschermen zijn voortaan voorzien van luchtroosters (eveneens bekend van de CTS en Escalade) en aan de achterzijde zien we behalve een nieuwe bumper ook een gewijzigde spoiler en kofferklep.

Vernieuwd interieur
Tegelijkertijd heeft ook het interieur een opfrisbeurt gekregen. Het (verwarmbare) stuurwiel is compleet nieuw en voorzien van aluminium accenten. De middenconsole heeft een lichte wijziging ondergaan en dat geldt ook voor de klokkenwinkel.

Nieuwe veiligheidsvoorzieningen
De veiligheidsuitrusting van de STS is uitgebreid met een tweetal moderne opties. Zo is het topmodel van Cadillac voortaan leverbaar met Lane Departure Warning. Bij dit systeem houdt een camera in de binnenspiegel de belijning van de weg in de gaten. Mocht de STS-bestuurder zonder richting aan te geven van baan veranderen dan wordt deze daar op geattendeerd. Het kan er namelijk op duiden dat de bestuurder in slaap is gevallen. Tevens is het inmiddels bekende Blind Sport alert in de STS gemonteerd. Hierbij houdt een camera op de buitenspiegels de dode hoek in de gaten. Bevindt er zich een ander voertuig in de dode hoek dat wordt dit middels een lampje bij de spiegels duidelijk gemaakt.

Nieuwe V6
Onderhuids zien we naast de bekende 325 pk sterke V8 ook een nieuwe V6. De motor levert een vermogen van 298 pk en een koppel van 371 Nm. Dat is een winst van 40 pk en 23 Nm ten opzichte van de ´oude´ zescilinder. De motor is voorzien van directe brandstofinjectie en gekoppeld aan een zestraps automaat. Het vermogen wordt standaard overgebracht op de achterwielen, maar vierwielaandrijving is optioneel leverbaar (op de V8).

Nieuwe STS eind 2007 bij de dealers
De nieuwe STS gaat nog deze zomer in productie. Tegen het einde van 2007 zal de STS bij de Europese dealers staan.

Gerelateerde artikelen

Concurrerend geprijsde Cadillac STS

Autonieuws
Concurrerend geprijsde Cadillac STS
> Artikel lezen

Europees debuut Cadillac STS-V en XLR-V op IAA

Autonieuws
Europees debuut Cadillac STS-V en XLR-V op IAA
> Artikel lezen

Nieuwe Cadillac STS volgt Seville STS op

Autonieuws
Nieuwe Cadillac STS volgt Seville STS op
> Artikel lezen

Rijdend laboratorium: Cadillac STS SAE 100

Autonieuws
Rijdend laboratorium: Cadillac STS SAE 100
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.